Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója

Az étterembezárások viszonylag gyakoriak az elmúlt időszakban. Ez a hullám most sajnos egy újabb kedvelt helyet ragadott magával, a szentendrei Freeride Bistro „személyében”.

Egy étterembezárás általában szomorú döntés, és természetesen így van ez a szentendrei Freeride Bistro esetében is, a tulajdonosok azonban meglepően pozitív hangvételben vettek búcsút vendégeiktől az egyik utolsó Facebook-bejegyzésükben. Ha az ember járt már a Freeride-ban, tudja, hogy mennyit is jelentett a vendégeknek, így ez az étterembezárás kétség kívül fájdalmas esemény mind a bisztró törzsvendégeinek, mind a Szentendrére tévedőknek.

Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója / Fotó: Freeride Facebook-oldal

Augusztus 28-án volt a szentendrei Freeride Bistro utolsó napja, legalábbis erre a napra volt tervezve a nagy búcsú, a vendégközönség részéről azonban olyan nagy volt az érdeklődés, és olyan sokan szerettek volna még egyszer utoljára beülni a helyre, hogy a bisztro kénytelen volt egy nappal korábban bezárni, amikor az összes étel elfogyott.

Talán ez is jól mutatja, hogy mit jelentett sokaknak a Freeride, ami éveken keresztül finom ételekkel és jó hangulattal várta őket.

A bisztró amúgy 2020 júniusában nyitotta meg kapuit, majd szépen-lassan bevette magát a szentendrei gasztroszíntér szívébe, ahol utána mostanáig meghatározó szereplő is maradt.

A koronavírus-járvány hullámait is túlélő Freeride most mégis bezár, azonban nem az elmúlt hónapokban tapasztalt rezsiemelkedés és egyéb szomorú gazdasági okok miatt. A tulajdonosok búcsúbejegyzése összetett döntésre mutat, amelynek középpontjában gyermekvállalásuk áll.

„Páran már tudjátok, hogy lassan egy új fejezet veszi kezdetét a mi életünkben is. Eddig a Freeride volt a szerelem-projektünk és a “gyermekünk”, de hamarosan jön a real-deal, és decemberben mi is szülők leszünk. Talán ezt nem is ragoznánk tovább, de a döntéssorozat végét ez a csoda koronázta meg”

– olvasható a Freeride Facebook-oldalán.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...