Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója

Az étterembezárások viszonylag gyakoriak az elmúlt időszakban. Ez a hullám most sajnos egy újabb kedvelt helyet ragadott magával, a szentendrei Freeride Bistro „személyében”.

Egy étterembezárás általában szomorú döntés, és természetesen így van ez a szentendrei Freeride Bistro esetében is, a tulajdonosok azonban meglepően pozitív hangvételben vettek búcsút vendégeiktől az egyik utolsó Facebook-bejegyzésükben. Ha az ember járt már a Freeride-ban, tudja, hogy mennyit is jelentett a vendégeknek, így ez az étterembezárás kétség kívül fájdalmas esemény mind a bisztró törzsvendégeinek, mind a Szentendrére tévedőknek.

Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója / Fotó: Freeride Facebook-oldal

Augusztus 28-án volt a szentendrei Freeride Bistro utolsó napja, legalábbis erre a napra volt tervezve a nagy búcsú, a vendégközönség részéről azonban olyan nagy volt az érdeklődés, és olyan sokan szerettek volna még egyszer utoljára beülni a helyre, hogy a bisztro kénytelen volt egy nappal korábban bezárni, amikor az összes étel elfogyott.

Talán ez is jól mutatja, hogy mit jelentett sokaknak a Freeride, ami éveken keresztül finom ételekkel és jó hangulattal várta őket.

A bisztró amúgy 2020 júniusában nyitotta meg kapuit, majd szépen-lassan bevette magát a szentendrei gasztroszíntér szívébe, ahol utána mostanáig meghatározó szereplő is maradt.

A koronavírus-járvány hullámait is túlélő Freeride most mégis bezár, azonban nem az elmúlt hónapokban tapasztalt rezsiemelkedés és egyéb szomorú gazdasági okok miatt. A tulajdonosok búcsúbejegyzése összetett döntésre mutat, amelynek középpontjában gyermekvállalásuk áll.

„Páran már tudjátok, hogy lassan egy új fejezet veszi kezdetét a mi életünkben is. Eddig a Freeride volt a szerelem-projektünk és a “gyermekünk”, de hamarosan jön a real-deal, és decemberben mi is szülők leszünk. Talán ezt nem is ragoznánk tovább, de a döntéssorozat végét ez a csoda koronázta meg”

– olvasható a Freeride Facebook-oldalán.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...