Az étterem, ahol minden nap más nagymama főz

A nagyi főztje mindig tökéletes, nem igaz? Ezt használta ki ez az étterem is, ahol minden nap más nagymama készíti a vendégek számára a jobbnál jobb fogásokat.

A nagymama főztjénél kevés jobb dolog van a világon – tartja a mondás. Ezt a meggyőződést használta ki egy New York-i étterem, ahol különböző országok nagymamái állítják össze, és készítik el a menüt.

Az Enoteca Maria elnevezésű étterem lényege, hogy a világ különböző tájainak nagymamáit beengedik az étterem konyhájába, ahol aztán a saját, házias ízeikből menüsort varázsolnak. A nagymamák tényleg a világ minden tájáról érkeznek, így a vendégek akár Peruból, Olaszországból, Japánból, Spanyolországból és Indiából érkező fogásokat is megkóstolhatnak.

Mivel a legtöbb nagyi Olaszország különböző régióiból érkezik, ezért van egy állandó, házias olasz ételsor, de alapvetően naponta változik a menüsor. Az étterem a honlapján közli napközben, milyen fogások készülnek este a konyhában, és azt is, ki lesz a szakács.

Az Enoteca Maria népszerűsége a nyitás napjától töretlen, így folyamatosan érkeznek az étterembe a kedves, házias ízeket készítő nagyik. Munkájukat pedig már a Michelin Guide Bib Gourmand minősítéssel is megjutalmazták.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas vendéglátóhely:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...