Az étterem, ahol minden nap más nagymama főz

A nagyi főztje mindig tökéletes, nem igaz? Ezt használta ki ez az étterem is, ahol minden nap más nagymama készíti a vendégek számára a jobbnál jobb fogásokat.

A nagymama főztjénél kevés jobb dolog van a világon – tartja a mondás. Ezt a meggyőződést használta ki egy New York-i étterem, ahol különböző országok nagymamái állítják össze, és készítik el a menüt.

Az Enoteca Maria elnevezésű étterem lényege, hogy a világ különböző tájainak nagymamáit beengedik az étterem konyhájába, ahol aztán a saját, házias ízeikből menüsort varázsolnak. A nagymamák tényleg a világ minden tájáról érkeznek, így a vendégek akár Peruból, Olaszországból, Japánból, Spanyolországból és Indiából érkező fogásokat is megkóstolhatnak.

Mivel a legtöbb nagyi Olaszország különböző régióiból érkezik, ezért van egy állandó, házias olasz ételsor, de alapvetően naponta változik a menüsor. Az étterem a honlapján közli napközben, milyen fogások készülnek este a konyhában, és azt is, ki lesz a szakács.

Az Enoteca Maria népszerűsége a nyitás napjától töretlen, így folyamatosan érkeznek az étterembe a kedves, házias ízeket készítő nagyik. Munkájukat pedig már a Michelin Guide Bib Gourmand minősítéssel is megjutalmazták.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas vendéglátóhely:

Címlapról ajánljuk

További cikkek