7 csúcsétterem Budapesten, ahol elérhető árú ebédmenüvel várnak

Hét olyan budapesti top éttermet ajánlunk, ahova nyugodt szívvel betérhetsz ebédidőben, hogy elérhető áron elfogyassz náluk egy ebédmenüt.

Ezernyi helyen ebédelhetünk városszerte, de melyiket válasszuk a temérdek lehetőség közül? Az ebédmenü, elegánsabb nevén üzleti ebédmenü intézménye több szempontból remek. Egy-egy jó választás feldobja a dolgos munkanapokat, és ezzel tesztelhetjük is az éttermeket: ha azon gondolkodunk, hogy elmenjünk-e egy étterembe tízezrekért vacsorázni, az ebédmenüjük eldöntheti a kérdést.

A számos remek opció közül mi most 7 budapesti top éttermet ajánlunk!

  • A város egyik legjobbja: St. Andrea

A St. Andrea ebédmenüje ár-érték arányban kiemelkedő. Ha valaki szeretné szorosabbra fűzni a szálakat a fine dining világával, de óvatosan csak egy ebédmenüvel kezdené, a St. Andrea tökéletes választás. Kollár Endre séf remeklései kéthetes váltásban kerülnek az ebédmenü étlapjára, és olyan extra ételeket kóstolhatunk dél és 3 között, mint a rakott marhanyelv osztrigaszósszal, a libaconsommé (aranyló, szűrt libaleves) vagy a gím borjúgerinc cékla és meggy kíséretében. Az éttermi miliő, Lizsicsár Miklós házigazda vendégfogadása és az ételek pazar ízvilága a St. Andrea ebédmenüjét a hazai legjobbak közé sorolja.

3 fogás ára: 9500 Ft + szervízdíj

St. Andrea / forrás

St. Andrea Restaurant

Budapest VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

  • Duna, kilátás a Budai Várra, robogó 2-es villamost: DNB Budapest

Az ötcsillagos szállodák rendre remek konyhát visznek, Magyarországon mégis kevesen döntenek ezen helyek mellett, ha éttermet keresnek. A budaoesti Marriott éttermével, a DNB-vel érdemes egy próbát tennünk, az ebéd mellett a vasárnapi brunch is jó választás ehhez. Kovács Ferenc séf az igazán kedvező árú ebédmenüben is megvillantja tudását az olyan fogásokban, mint a füstölt makréla “olívafölddel” vagy a kacsacomb, amit a lilakáposzta és hagymás burgonya mellett meggyes jus-vel (pecsenyelével) kínál. Az egyik legszebb panorámájú budapesti étterem.

2 fogás ára: 4500 Ft + szervízdíj

3 fogás ára: 5500 Ft + szervízdíj

Az ár tartalmaz egy üdítőitalt, házi limonádét vagy ásványvizet.

DNB / forrás

DNB Budapest

Budapest V. kerület, Duna korzó

  • Ebéd a világszép Kollázsban

Mindenféle elfogultság nélkül kijelenthető, hogy a Kollázs és a Gresham Palota csodájára jár a világ, ezt a számtalan nemzetközi díjuk, toplistás helyezésük bizonyítja. A világsztárok egyik kedvenc szállodája Budapesten a Kollázsnak otthont nyújtó Four Seasons Hotel, de a városlakókat ugyanazzal a kifinomult és odafigyelő vendéglátással várják, mint a szállóvendégeket. 1 órás üzleti ebédre keresztelték a két vagy három fogásos déli menüjüket, ami naponta frissülő ajánlatot jelent, és vegán ebédelőpartnerünket is magunkkal vihetjük. Győrffy Árpád executive séf ételeibe könnyű beleszeretni, és elcsábulni egy vacsorára is a Kollázsban.

2 fogás ára: 12.500 Ft + szervízdíj

3 fogás ára: 14.500 Ft + szervízdíj

Kollázs / forrás

Kollázs Brasserie & Bar

Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 5-6.

  • Állócsilag a budapesti éttermi élet egén: Fausto’s Ristorante

1994-ben nyitotta meg éttermét Fausto di Vora Budapesten, és feleségével, Di Vora Anikóval immár 30 éve viszik töretlen sikerrel. Budapest, mint minden nagyváros, hemzseg az olasz éttermektől, de inkább trattoriákban vagyunk erősek. Faustóék világa más: elegánsabb, kifinomultabb, ők a dolce vita más árnyalatait mutatják meg éttermükben (az olasz ristorante kategóriának megfelelően). Az ebédmenü naponta változik, és sokat elárul vendégeik feltétlen bizalmáról, hogy nem szokták kiírni például a Facebook-oldalukra, a Fausto’sba csak egyszeűen elmegy ebédelni az ember. Aztán garantáltan vacsorázni is.

3 fogás ára: 12.000 Ft + szervízdíj

Fausto's / forrás

Fausto’s Ristorante

Budapest VII. kerület, Dohány utca 5.

  • Lutz Lajos örömkonyhája: Párisi Passage

2019 óta Lutz Lajos az impozáns Párisi Passage séfje, azóta egy igazán gyümölcsöző együttműködésnek lehetünk tanúi. Lutz Lajos egy magabiztos profi, aki úgy kalandozik a francia és magyar ételek világában, hogy minden íze egy kicsit ismerős, sőt házias, miközben Budapest egyik legpompásabb éttermében ülünk. A szállodához csatlakozó étterem gasztronómiai kínálata a műfaj követelményeinek megfelelően sokszínű: reggelivel, külön kávézói és bárétlappal, kiemelt gyermekmenüvel, “poharas” kínálattal várnak. Az ebédmenü náluk Bisztró menü néven fut, és ha francia hagymalevest, töltött paprikát vagy töltött káposztát láttok az étlapon, ki ne hagyjátok!

3 fogás ára: 14.500 Ft + szervízdíj

Az ár tartalmaz egy palack vizet és egy kávét vagy teát.

Párisi Passage / forrás

Párisi Passage
Budapest V. kerület, Ferenciek tere 10.

  • Egy kis Skandinávia a Dohány utcában: ESCA.

Fehér Gábor kulináris világa egyedi, és a tehetséges séf magabiztosan a saját útját járja. A séf-tulajdonos összevonta a Táblát és az Escát, így ma már az északi stílusú butikéttermében várja az ebédelni és vacsorázni vágyókat egyaránt. Az ebédmenüjük azért is frappáns, mert ismerős ételek kerülnek tányérra (jelenleg zsidótojás, lencsefőzelék például), de mindegyikben ott az Esca hitvallása. A sallangmentes, mégis kimunkált, eleven, mégis természetes ízekhez natúr borok járnak. Szerdától péntekig ebédmenüzhetünk az Escában.

2 fogás ára: 4850 Ft + szervízdíj

4 fogás ára: 9450 Ft + szervízdíj

ESCA. / forrás

ESCA.

Budapest VII. kerület, Dohány u. 29.

  • Kis hétköznapi luxus: Costes Downtown

A Costes Downtown ebédmenüje nem olcsó, cserében különleges alapanyagokból készülő, fine dining ihletettségű fogások kerülnek az asztalra a déli ebédmenü keretei között is. A Covid utáni bizonytalan időszakot követően a Michelin-csillagát ugyan elveszítette az étterem, de a lendületét nem. Az étterem bemutatkozása szerint Molnár Márk séf konyhájában a kortárs francia, spanyol és japán ízek és stílus dominál, ami olyan találkozásokban ölt testet, mint a dödölle, koji-paprika, gochujang vagy a mangalica tarja steak, yuzu chimichurri, sült jalapeño nevű fogás, a desszertek között pedig olyan merész tételt is találunk, mint a karfiol, fehércsokoládé, tonik hó. Ha elég volt a ebédelőhelyek szokványos kínálatából, a Costes Downtown egy kis luxus lehet a hétköznapokban.

2 fogás ára: 16.900 Ft + szervízdíj

3 fogás ára: 19.900 Ft + szervízdíj

Costes Downtown / forrás

Costes Downtown

Budapest V. kerület, Vigyázó Ferenc u. 5.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Párisi Passage

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...