Hamarosan bezár egy Michelin-ajánlással rendelkező hazai étterem

Szomorúan végződik a szeptember, hiszen egy olyan sikeres budapesti étterem zárja be hamarosan kapuit, amely nemrég került be a 2023-as Michelin Guide-ba.

Hamarosan bezár a kulináris örömök oázisaként is ismert SHO restaurant, bar & cafe, amely Buda új városrészében, a BudaParton található. Az étterem egy Facebook-posztban adott hírt a bezárásról.

Sikert sikerre halmozott a SHO restaurant / Fotó: SHO restaurant, bar & cafe

Az utolsó nyitvatartási napjuk szeptember 30-a lesz

Néha egy-egy ajtó bezárul, és sajnálattal kell közölnünk Veletek, hogy ez az ajtó most a SHO restaurant ajtaja lesz

– írják a posztban.

Az étterem mostantól eredeti helyén (tehát immár nem a SHO BEACH-en), a 1117 Budapest, Buda-part tér 3. szám alatti helyiségben fogadja még néhány napig a vendégeket. Az utolsó nyitvatartási nap pedig 2023. szeptember 30. (szombat) lesz.

Az étterem reméli, hogy a jövőben újra fogadhatják majd a vendégeket / Fotó: SHO restaurant, bar & cafe

Nemrég kerültek be a Michelin-tányérral ajánlott éttermek közé

„Óriási szeretettel, lelkesedéssel, szakmai elkötelezettséggel és alázattal dolgoztunk azon, hogy egy szerethető fine bistro stílusú éttermet hozzunk létre itt a BudaParton, egy ugrásra a Lágymányosi-öböltől és a SHO BEACH-től. Sajnos úgy tűnik, hogy bár sokan jártatok hozzánk, és szerettetek minket, mégsem voltatok elegen. Azért is tölt el minket ez szomorúsággal, mivel a SHO restaurant rövid története alatt is kiemelkedő szakmai elismerésekben részesült, így a Dining Guide Magyarország top 30 étterme közé emelte, valamint – és ez egy teljesen friss hír – a most megjelent MICHELIN Guide-ba is bekerült, mint ajánlott étterem, amely rövid működésünkre való tekintettel egészen fantasztikus eredménynek tekinthető" – teszik hozzá.

Lehet, hogy most egy ajtó bezárult, de meggyőződésük, hogy ennyi értékes munka és szakmai elhivatottság nem lehetett hiába, így ezek segíteni fognak abban, hogy más ajtók kitáruljanak számukra.

„Akár a most bezárult ajtó helyén, akár máshol, szeretnénk tovább vinni a SHO restaurant szellemiségét, az elért eredményeket, és szeretnénk itt vagy máshol megszolgálni azt az odaadó szeretetet, amelyet tőletek, Vendégeinktől kapunk. Bízunk benne és dolgozni fogunk azon, hogy ne csak a fennmaradó néhány napban, hanem a közeljövőben akár a jelenlegi helyszínen, akár máshol, és/vagy más formában újra találkozhatunk Veletek" – fejezik be a posztot.

Címlapfotó: SHO restaurant, bar & cafe


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...