Újabb híres magyar étterem zárt be örökre

Alig két nappal az Olimpia étterem bezárása után a Csalogány 26 nevű, ikonikus budai vendéglátóhely is elbúcsúzott vendégeitől.

Újabb szomorú hír látott napvilágot a magyar gasztronómia történetében. A budai Csalogány utcában található Csalogány 26 az új év kezdetén, alig valamivel az Olimpia étterem bezárása után végleg elköszönt vendégeitől – adta hírül a Dining Guide.

A Pethő Balázs vezette étterem igazi úttörő volt a magyar - és főleg a budai - éttermi életben: központi elhelyezkedése miatt rengeteg ember járt ide akár munkából is, a felhozatal pedig bár nem állt több tucatnyi fogásból, az ember itt igényesen elkészített, magas minőségű ételeket fogyaszthatott elérhető áron. A Csalogány 26 étterem séfje a hírek szerint egy I. kerületi étteremben folytatja tovább munkáját.

A magyar alapanyagokkal dolgozó, felettébb népszerű étterem újévkor közölte Facebook-oldalán a bezárást egy rövid videóval. A videón egy 'Time to say goodbye' - feliratú papír látható, amely szépen lassan ég el.

Címlapkép


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...