Világháborúkat túlélt legendás étterem zár be a rezsi miatt

Bár csak ideiglenesen zár be az Aranykacsa étterem, Pécs egyik legrégebbi vendéglátóhelyét még két világháború sem tudta eddig a padlóra küldeni. Aztán jöttek a megemelkedett energiaárak...

Lejárt a földgázszolgáltatóval kötött határozott idejű szerződése a legendás Aranykacsa Étteremnek, így a téli időszakra bezár a vendéglátóhely – derül ki a Bama.hu cikkéből. A tulajdonos, Háber Tamás hiába keresett meg összesen 19 Magyarországon bejegyzett földgázkereskedő vállalkozást, nem kapott olyan ajánlatot, mellyel a következő időszakban is felelősen és biztosan tudná működtetni az éttermet.

A pécsi Aranykacsa étterem

A legendás pécsi étterem nemcsak Baranya megyében, de az egész országban sokak által ismert és elismert hely, 1913-as nyitása óta pedig két világháborút is megélt. Az Aranykacsa étterem Facebook-bejegyzése szerint október 1-től szünetelteti működését, miután 10-ből 9 gázszolgáltatótól visszautasítást kaptak.

Az egy megkapott ajánlat szerint három havi tervezett fogyasztást az induló napi tőzsdei árfolyamon előre ki kell fizetni a szolgáltató felé. Havi 2-3 számlát küldenének a tőzsde napi árfolyamát követve, és éttermünk részéről az egy évre előre lekötött földgáz mennyiség fel nem használt részét is az év végi tőzsdei árfolyamon ki kell fizetni a gázkereskedőnek! Úgy döntöttünk, hogy ilyen kiszámíthatatlan feltételekkel - a jelenlegi földgázköltségeink 15-20 szoros értékén - most nem kötünk szerződést, ezért éttermi vállalkozásunk működését bizonytalan időre felfüggesztjük!

Az étterem vezetője, Háber Tamás elmondta, fájdalmas volt meghozni ezt a döntést, de ilyen körülmények között nem kockáztathatja meg, hogy alkalmazottai karácsony előtt szembesüljenek azzal, hogy nincsen munkájuk. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének egykori elnöke tavaszig kivár, és csak azután hoz majd döntést a folytatásról.

Forrásunk volt.

Címlap: Facebook.com/ Aranykacsa


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...