Nemrég mesélt valaki egy felvidéki kisvendéglőről, ahol minden kipróbált ennivalóba került egy kis libazsír. A meglehetősen súlyos vacsora után a kérdéses vendég szeretett volna valami olyant is enni, amely nélkülözte ezt a csodás alapanyagot, szóval szilvás gombóccal próbálkozott. Ki is hozták serényen, nyakon öntve jó adag libazsírral. Valahogy így érezheti magát az a vendég is, aki a kanadai Montreal hamarosan megnyíló éttermébe, a Brutus-ba látogat majd el.
A Brutus különlegessége azonban nem a libazsír, hanem a baconszalonna lesz, ugyanis itt minden fogásba becsempészik majd ezt a szintén fajsúlyos hozzávalót. Bár a hivatalos megnyitó időpontját még nem tűzték ki, a létesítmény kiötlői már közzétettek néhány érdekes fotográfiát.
Kezdésnek itt van például a szinte kizárólag baconből készült kolbászos hot dog:
Az én személyes "kedvencem" a bacondarabkákkal és karamellel ízesített fánk. Te is fiam, Brutus?
Viszont a baconös sushi is komolyan versenyzik az első helyért.
Egy kis könnyed baconsalátát valaki?
Persze gondoltak a hagyományosabb ízek kedvelőire is.
Ki kér repetát?
(via Huffington Post)