Ezt a trükköt ki kell próbálnod az étolajas üveggel

Teljesen megváltozik az életed, miután kipróbáltad ezt a trükköt. Annyit elárulunk, mostantól elfelejtheted az idegesítő bugyogást, ami miatt kiönthetted az olajat.

Ha valaha bosszankodtál már azon, hogy nem sikerül kiönteni a megfelelő mennyiségű olajat a serpenyőbe, vagy hogy összevissza bugyog az olaj az üvegből, akkor ezt a trükköt neked találták ki. Nemrégiben egy feltehetően magyar származású felhasználó, bizonyos Samuel Falusi tett közzé a Twitteren egy zseniális videót, amiben bemutatja azt a cselt, amivel tökéletesen ki lehet önteni az étolajat az üvegből.  

Ezt a trükköt ki kell próbálnod az étolajas üveggel

Mivel a flakon úgy van kialakítva, hogy beáramlik a levegő, amikor elkezdjük önteni az olajat, a levegő pedig buborékká alakul a folyadékban, ezért könnyű többet kiönteni, mint szeretnénk, illetve előfordulhat, hogy meglódul az olaj, elúsztatva ezzel az edényt vagy az ételt. 

Mindezért eddig a gyártókat lehetett csak szidni, azonban most kiderült, hogy minden flakonban ott van a megoldást jelentő eszköz:

....a pici, húzógyűrűs műanyag zár, amit a legtöbben letépnek és kidobnak.

Falusi videójából kiderül, hogy az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha kihajítjuk ezt a kis gyűrűt, hiszen ha a letépett zárat megfordítjuk, és a nyílásba visszadugjuk, akkor megoldódik a problémánk. Így ugyanis nem tud beáramlani annyi levegő, bugyogás helyett pedig egyenletesen folyik majd az étolaj, amit így sokkal könnyebb lesz majd adagolnunk.

Te kipróbálod ezt a trükköt?


Még több konyhai praktika:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...