Ha valaha bosszankodtál már azon, hogy nem sikerül kiönteni a megfelelő mennyiségű olajat a serpenyőbe, vagy hogy összevissza bugyog az olaj az üvegből, akkor ezt a trükköt neked találták ki. Nemrégiben egy feltehetően magyar származású felhasználó, bizonyos Samuel Falusi tett közzé a Twitteren egy zseniális videót, amiben bemutatja azt a cselt, amivel tökéletesen ki lehet önteni az étolajat az üvegből.
Mivel a flakon úgy van kialakítva, hogy beáramlik a levegő, amikor elkezdjük önteni az olajat, a levegő pedig buborékká alakul a folyadékban, ezért könnyű többet kiönteni, mint szeretnénk, illetve előfordulhat, hogy meglódul az olaj, elúsztatva ezzel az edényt vagy az ételt.
So this stops the OIL going GOOOOK GOOOOOK GUK GOOOOOOK??????????????? pic.twitter.com/neEKhRJDcX
— Samuel Falusi Photography (@FLYLUSI) February 22, 2021
Mindezért eddig a gyártókat lehetett csak szidni, azonban most kiderült, hogy minden flakonban ott van a megoldást jelentő eszköz:
....a pici, húzógyűrűs műanyag zár, amit a legtöbben letépnek és kidobnak.
Falusi videójából kiderül, hogy az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha kihajítjuk ezt a kis gyűrűt, hiszen ha a letépett zárat megfordítjuk, és a nyílásba visszadugjuk, akkor megoldódik a problémánk. Így ugyanis nem tud beáramlani annyi levegő, bugyogás helyett pedig egyenletesen folyik majd az étolaj, amit így sokkal könnyebb lesz majd adagolnunk.
Te kipróbálod ezt a trükköt?
Még több konyhai praktika: