Penne paradicsommal és bazsalikommal
Az olasz mentalitás szerves része az evés és a minőségi ételek szeretete, a vidám életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását – úgy is mint élvezeti cikkekről, de úgy is mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.
Miért is egészséges a durumlisztből készült tészta?
A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás, szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír, összesen 350 kalória található.)
A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségleteinek nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.
Hogy miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?
A Barilla tészták főleg a kék dobozos termékcsládról ismertek, ezek 100%-ig durumbúzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez. Ezen kívül még vannak tojásos, és így finomlisztből készült tésztáik is, természetesen azok jellemzői különböznek.
Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem
A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.
Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát és tartja magát fő célkitűzéséhez, hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.
A kimagasló termékminőség az alapanyagnak, azaz a durumliszt különleges tulajdonságainak és a cég azon képességének köszönhető, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszeripari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barillaa több mint 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává, és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.
Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?
- mindig „al dente”
- nem fő szét
- nem törik főzés közben
- mindig aranysárga
- a tészta nem ragad össze
- a szósz lágyan vonja be a tésztát
Mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás vagy a felhasználás idejétől).