Étkezzünk egészségesen, olasz módra!

Fedezd fel a Barilla eredeti olasz életstílusát – és a világ legfinomabb tésztáját. (X)

Penne paradicsommal és bazsalikommal

Az olasz mentalitás szerves része az evés és a minőségi ételek szeretete, a vidám életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását – úgy is mint élvezeti cikkekről, de úgy is mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.

Mediterrán tésztasaláta

Színes tésztasaláta, a tökéletes nyári ebéd. A kaliforniai paprika egyike azon alapanyagoknak, melyek a mediterrán konyhának is kedvencei. A kaliforniai paprika Dél-Amerikában őshonos, ...

Nápolyi tésztasaláta

Friss és gyors tésztasaláta a legfinomabb nápolyi hozzávalókból. A hagyományos olasz konyha elképzelhetetlen paradicsom nélkül: nincs nélküle spagetti, sem pizza Margherita, a sort ...

Miért is egészséges a durumlisztből készült tészta?

A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás, szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír, összesen 350 kalória található.)

A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségleteinek nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.

Hogy miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?

A Barilla tészták főleg a kék dobozos termékcsládról ismertek, ezek 100%-ig durumbúzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez. Ezen kívül még vannak tojásos, és így finomlisztből készült tésztáik is, természetesen azok jellemzői különböznek.

Carbonara Barilla konyhájából

A carbonara keletkezéséről sok legenda kering. Egyesek úgy tartják, hogy  a II. világháború alatt fejlesztették ki, az amerikai katonák által kapott alapanyagokból (tojás és bacon) ...

Tagliatelle bolognai mártással

Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából ...

Tonhalas spagetti

Eredeti neve : Spaghetti co tonnu. Ebben a hagyományos szicíliai receptben a spagettihez az egyik legkarakteresebb mediterrán hal társul, végeredményként egy egyszerű, ízletes fogást ...

Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem

A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.

Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát és tartja magát fő célkitűzéséhez, hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.

Bolognai lasagne

Az olaszok rakott tésztája, ínycsiklandó bolognai szósszal rétegezve, és némi spenóttal kiegészítve. www.barilla.hu

A kimagasló termékminőség az alapanyagnak, azaz a durumliszt különleges tulajdonságainak és a cég azon képességének köszönhető, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszeripari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barillaa több mint 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává, és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.

Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?

  • mindig „al dente”
  • nem fő szét
  • nem törik főzés közben
  • mindig aranysárga
  • a tészta nem ragad össze
  • a szósz lágyan vonja be a tésztát

Mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás vagy a felhasználás idejétől).

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok >>

Még többet itt olvashatsz a Barilláról >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...