Étkezési szokások, amiket csak mi, magyarok érthetünk

Amit meg lehet sütni, arra panír is kerülhet, és bármi, amit meg lehet enni, ahhoz kenyeret is haraphatunk. Így étkezünk a Kárpát-medence szívében.

Minden nemzetnek megvannak a maga sajátságos szokásai, ami láttán a külföldiek felhúzzák a szemöldöküket.Mi sem vagyunk ezzel másként: ami nekünk, magyaroknak magától értetődő, arra más nemzet szülöttei furcsán néznek.

Panír minden mennyiségben

A panír iránti szenvedélyünket valószínű már az anyatejjel magunkba szívhattuk. A rántott hús, a rántott párizsi, a rántott sajt, a rántott zöldségek mellett a krumplit és a hagymakarikákat is képesek vagyunk kirántani. Reformkonyha ide, vagy oda, alig van olyan étel, ami ne viselne el egy kis panírt, vagy ami mellé ne szolgálhatnánk fel egy kis rántott ez meg azt.

Ha panírozni támadt kedved:

4 sajtos rántott golyók

Sajt, sajt, és még több sajt! Igazi partikaja, rengeteg sajttal, ropogós panírban, az esti meccs mellé vagy a hétvégi bulihoz! Nem lehet abbahagyni! :)

Kenyeret kenyérrel

A Kárpát-medence földje tökéletes termőföldet biztosít a gabonának, így a magyar kenyérnek messze földön nincs párja. Mi, akik magyar kenyéren nevelkedtünk, szinte mindenhez kenyeret eszünk: lehet az dinnye, húsleves, főzelék, vagy egyszerű rántott hús – a kenyér mindenhez megy. Szerintünk.

Paprika paprika hátán

Csirkepaprikás, paprikás krumpli, töltött paprika, harcsapaprikás, lecsó, csalamádé, meg persze a gulyásleves és a halászlé is elképzelhetetlen paprika nélkül. A paprika a 16. század. században vált ismertté hazánkban,akkor még törökbors néven, majd a 18. században már mai nevével, a paprikával illettük. Sikere azóta töretlen és nemzeti ételeink nagy része is tartalmaz paprikát zöldség vagy fűszer formájában.A szegedi, a kalocsai, a bogyiszlói és a cecei paprika.

Nálad is van paprika otthon? Mutatjuk mihez használd fel:

Szaftos paprikás csirke

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...