Érdekes dolog derült ki a műanyagba csomagolt zöldségekről

Egy új kutatás rávilágított, hogy a műanyagba csomagolt élelmiszerek hatására közvetetten nőhet az ételpazarlás mértéke.

Sokunkban az a téves képzet élhet, hogy ha frissen tartó műanyagba csomagolt élelmiszereket veszünk, mint például a brokkoli vagy az uborka, csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást. Egy tanulmány azonban teljesen rácáfolt erre.

Érdekes dologra jöttek rá a műanyagba csomagol zöldségekről

A Wrap jótékonysági szervezet 18 hónapig tartó kutatásából kiderült, hogy a műanyagba csomagolt ételek sajnálatos módon inkább fokozzák az élelmiszer-pazarlást, ugyanis az emberek a kelleténél többet vásárolnak belőlük, mert azt gondolják, hogy sokkal tovább elállnak a csomagolás miatt. A tanulmány szerint azonban a műanyag fólia nem feltétlenül hosszabbítja meg az élelmiszerek élettartalmát.

A legtöbb termék esetében a műanyag csomagolás csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem hosszabbítja meg a zöldségek és gyümölcsök élettartalmát

– mondta Marcus Gover, a Wrap vezérigazgatója.

Mennyit pazarlunk?

Az emberi fogyasztásra szánt termékek egyharmada végzi a kukában. Évente összesen 1,3 milliárd tonna vész kárba, melyet leginkább a háztartásokban kidobott ételek tesznek ki. A tudósok szerint erre sürgősen megoldást kell találnunk, és át kell alakítanunk a termesztést és a felhasználást.

Szóval, ha teheted mindig csak annyi ételt vegyél, amennyit el tudsz fogyasztani!

Forrásunk volt.


A környezettudatosságban is segítünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...