Egy furcsa hozzávalóval eszik most a sztárok (is) a görögdinnyét – lehet, mi inkább nem vállaljuk be

A görögdinnye az egyik legjobb dolog a nyárban, oltja a szomjat és édes, na de van egy meghökkentő alapanyag, amivel még ütősebb párost alkot. Te kipróbálnád?

Egy új nap, egy újabb meghökkentő ételtrend, ami ellepte az internetet. A sütőben sült paradicsomos feta és mézes-epres feta után itt a legújabb TikTok-őrület, ami egy korántsem annyira megszokott párosítást népszerűsít: görögdinnyére mustárt tesznek, és így eszik meg. Amilyen szürreálisan hangzik az egész, a visszajelzések alapján annyira jó is. Még az énekesnő, Lizzo figyelmét is felkeltette, aki azonnal ki is próbálta a szokatlan kombinációt.

@lizzo

#stitch with @yayayayummy ummmm I ended up just eating it w tajin 🤭

♬ original sound - lizzo

A ’recept’, ha egyáltalán nevezhetjük annak, rendkívül egyszerű:

Fogsz egy görögdinnyét, bekened mustárral, aztán befalod az egészet.

Lizzo videójából nem derül ki, hogy mit gondol az énekesnő az ízpárosításról, de tekintve, hogy repetázik belőle, úgy gondoljuk, hogy az értetlen arckifejezése annak köszönhető, hogy maga is meglepődött azon, hogy mennyire jó is ezzel a feltéttel a görögdinnye.

A trend egyik hírnökének, a @yayayayummy nevű TikTok felhasználó videójának tanulsága szerint pedig egyértelműen isteni a mustár-görögdinnye párosítás.

Úgyhogy, ha a következő barbecue-partin épp egymás mellé kerül a görögdinnye és mustár, adj nekik egy esélyt együtt is!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapkép: Photo credit: Alexis Morillo

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...