5 ok, amiért beteg lehetsz a bolti zöldségtől és gyümölcstől

Könnyedén megbetegedhetsz a boltban vásárolt termékek elfogyasztása után, ha nem voltál elég figyelmes és óvatos, amikor előkészítetted őket. Most megmutatjuk, miként szabadulhatsz meg az esetleges kórokozóktól!

Veled is előfordult már, hogy a vásárlásból hazatérve kikaptál egy szőlőszemet vagy egy epret a dobozából és mosatlanul elmajszoltad? Ne feledd, hogy nagyon gusztustalan kórokozók bújhatnak meg a mosatlan zöldségekben és gyümölcsökben, így minden esetben rájuk fér egy jó alapos tisztogatás. A szőlőben például pókok, az almában és a káposztában kukacok, a spárgában, az uborkában pedig bogarak tudnak megbújni – hívja fel a figyelmet a HelloVidék oldala. Most azt is megmutatjuk, miként védekezhetsz a kórokozók ellen.

Forrásunk volt.


Érdekes gasztrocikkek itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...