Gondoltad volna, hogy a datolyaszilva nem is olyan ártatlan, mint amilyennek kinéz? Néhány étel fogyasztása egészen furcsa mellékhatással járhat, ha nem vagyunk eléggé körültekintőek. Most bemutatunk nektek 4 ételt, amit kezeljetek és fogyasszatok fenntartásokkal. Íme, az ételek szokatlan mellékhatásokkal!
Kattintsatok a galériára a szokatlan mellékhatású ételekért!
1. Szárított marhahús
A szárított marhahúsban és egyéb pácolt húsokban, szalámikban nagy mennyiségben megtalálhatóak nitrátok, amik a gyengébb immunrendszerűeknél mérgezéses tüneteket okozhatnak. Fogyasszuk mértékkel, ha a tízórai nasi vagy a kondi utáni töltés ilyen jellegű étel lenne!
2. Datolyaszilva
A nem beérett datolyaszilvának is neki esne az ember, hiszen a színe már arról árulkodik, hogy ehető. Várjuk ki, amíg kicsit megpuhul, mert az éretlen datolyaszilva tannintartalma emésztési zavart, akár komolyabb tüneteket is okozhat. A kellemetlen savas ízt megérezve egyébként is el fog menni a kedvünk a gyümölcstől, ugyanis a tannin olyan kémiai vegyület, ami a növény bizonyos összetevőivel savassá teszik az ízét.
4. Kagyló
A nem megfelelően elkészített kagyló egyeseknél halállal is járhat. Egy bizonyos toxin megfertőzheti a kagyló, amit utána nagyon körültekintően kell elkészíteni. A kagylómérgezés egyébként memóriazavarral, hányással és szédüléssel is járhat, ezért csak óvatosan a tengerparti nyaralásokon berendelt óriás tálakkal.
5. „Csodabogyó”
Ugyan hazánkban ehhez a furcsasághoz nem könnyen jutnánk hozzá, de attól még igenis létező gyümölcs a Nyugat-Afrikából származó csodabogyóként emlegetett szőlőszemre emlékeztető bogyó. Különlegessége abban nyilvánul meg, hogy képes megváltoztatni egyébként savanyú ételek ízét, és azt édessé varázsolni. Ez a benne lévő miraculin anyagnak köszönhető.
Még több életmód: