Ételek, amik ha fejre állunk, sem sikerülnek - ez a szerkesztőség listája

Nektek is van olyan étel az életetekben, aminek a nevét hallván is kivagytok, mert sosem sikerül, hiába próbálkoztok? Nekünk ezek azok.

Ételek, amelyek mumusok az életünkben, amik sosem jönnek össze, amik valamiért sokadikra sem működnek, ha fejreállunk, sem. Nekünk ezek azok, és neked?

"Nekem az egyetlen mumusom a szilvásgombóc. Sose tudom kellő vékonyra nyújtani a tésztát - vagy túl vastag lesz a tészta, vagy túl kevés a szilva benne, és ha azt írja a recept, hogy 27 gombóc lesz belőle, nekem 15 jön ki. Nem tudom, hogy csinálom."

/Kodi, újságíró

"Főzelékek besűrítése - hiába teszek bele rántást vagy habarást, nem sűrűsödik be. Egyigazi kísértet a konyhában,a mai napig ijesztget. Ma már botturmixszal harcolok ellene, a főzelék egy részét leturmixolom, így se rántásra, se habarásra nincs szükségem."

/ Gréti, szerkesztő

"Sütni nem állok neki sose, kiborulok a méricskélésektől."

/ Andris, főszerkesztő

"A rizs az nekem sose sikerül, ezért nem is főzök. De egy szuflénak se állnék neki. Nem akarok nagyképűsködni, de aminek viszont nekikezdek, az általában sikerül."

/ Rami, marketing manager

"Főzelékek állaga és íze. Kockát sose használok, ezért a fűszerek és a zöldség íze marad, ami néha nem elég, azt érzem. A leves jó hígan, a főzeléknél viszont nehéz eltalálni a se nem híg, se nem sűrű állagot. A másik a sűrítés. A lisztet mellőzném, próbálnék önmagával sűríteni, de akkor ki kell vennem a főzelék 1/3-át, és leturmixolni, ami miatt jóval több zöldség kell eleve a főzelékbe. A fő mumus meg a rizsfőzés, főleg a céges villanytűzhelyen. A gázon tudom, hogy takarékláng, oké, de ott hányason hagyjam?Anyukám is eszembe jut a konyhai mumusokról, neki a piskóta nem sikerült sosem: összeesett és szalonnás lett, amit mindig a rossz sütőre fogtunk :)"

/ Juci, újságíró

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk