Ételek, amik ha fejre állunk, sem sikerülnek - ez a szerkesztőség listája

Nektek is van olyan étel az életetekben, aminek a nevét hallván is kivagytok, mert sosem sikerül, hiába próbálkoztok? Nekünk ezek azok.

Ételek, amelyek mumusok az életünkben, amik sosem jönnek össze, amik valamiért sokadikra sem működnek, ha fejreállunk, sem. Nekünk ezek azok, és neked?

"Nekem az egyetlen mumusom a szilvásgombóc. Sose tudom kellő vékonyra nyújtani a tésztát - vagy túl vastag lesz a tészta, vagy túl kevés a szilva benne, és ha azt írja a recept, hogy 27 gombóc lesz belőle, nekem 15 jön ki. Nem tudom, hogy csinálom."

/Kodi, újságíró

"Főzelékek besűrítése - hiába teszek bele rántást vagy habarást, nem sűrűsödik be. Egyigazi kísértet a konyhában,a mai napig ijesztget. Ma már botturmixszal harcolok ellene, a főzelék egy részét leturmixolom, így se rántásra, se habarásra nincs szükségem."

/ Gréti, szerkesztő

Igazán finom főzelék

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...

"Sütni nem állok neki sose, kiborulok a méricskélésektől."

/ Andris, főszerkesztő

"A rizs az nekem sose sikerül, ezért nem is főzök. De egy szuflénak se állnék neki. Nem akarok nagyképűsködni, de aminek viszont nekikezdek, az általában sikerül."

/ Rami, marketing manager

Zöld rizs

Rizsből sohasem elég. Nekem biztosan volt ázsiai ősöm, mivel a rizst minden nap megenném. Ezért is kezdtem el különböző ízű és színű rizseket gyártani. A zöld rizs az első a ...

Kínai tojásos rizs

Imádom a távol-keleti konyhát, ezért a jázmin rizs a kedvenc rizseim közé tartozik. Még a rántott húshoz is azt használok. Szoktam dúsítani pirított bambusszal, sárgarépával, ...

Tojásos sült rizs

Gyorsan összedobható, egészséges ebéd vagy vacsora. A Szakácsok könyvében található recept alapján készült, az arányok némi módosításával.

"Főzelékek állaga és íze. Kockát sose használok, ezért a fűszerek és a zöldség íze marad, ami néha nem elég, azt érzem. A leves jó hígan, a főzeléknél viszont nehéz eltalálni a se nem híg, se nem sűrű állagot. A másik a sűrítés. A lisztet mellőzném, próbálnék önmagával sűríteni, de akkor ki kell vennem a főzelék 1/3-át, és leturmixolni, ami miatt jóval több zöldség kell eleve a főzelékbe. A fő mumus meg a rizsfőzés, főleg a céges villanytűzhelyen. A gázon tudom, hogy takarékláng, oké, de ott hányason hagyjam?Anyukám is eszembe jut a konyhai mumusokról, neki a piskóta nem sikerült sosem: összeesett és szalonnás lett, amit mindig a rossz sütőre fogtunk :)"

/ Juci, újságíró

Nyolctojásos meggyes piskóta

Drága nagymamám mindig ezzel a sütivel kedveskedett nekem, ha vidéken meglátogattuk. Igen, Ő tudta, hogy ez a kedvencem. Én sajnos csak bolti vagy piaci tojásokkal készítem, nála saját ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...