Ételek, amelyek nálad is beindítják a fogyást

Szeretnéd, hogy sikeres legyen a fogyásod? Akkor egyél minél többet ezekből az ételekből, amik segítenek abban, hogy minél gyorsabban beinduljon a zsírégetés!

Uborka

Az uborka magas rost- és víztartalma mellett kevés kalóriát tartalmaz, tisztítja az emésztőrendszert, és segíti a testsúlycsökkenést. A benne található flavonol antioxidáns, míg a kvercetin segít az emésztőrendszer gyulladáscsökkentésében. Méregteleníti a májat, eltávolítva a méreganyagokat az emésztőrendszerből és a vérből. A benne található magok tele vannak magnéziummal, mely jó hatással van az izmokra és emésztésre is. Szóval, bátran tedd a salátádba, a szendvicsedbe vagy eszegesd munka közben nasiként.

Házi tzatziki

A tzatziki legalább olyan ismert görög recept, mint a görög saláta. Elkészítése roppant egyszerű, és jól lehűtve a nyári forró napokon kiváló hűsítő étel akár magában is. ...

Lencse

A lencse tele van fehérjével, és alig tartalmaz zsiradékot, így tökéletes választás lehet a fogyókúrázók számára, ha megfelelően készítjük el. Emellett magas a rosttartalma is, így sokáig eltelít. Nyugodtan dúsítsd ezzel a salátádat, készíts belőle fasírtot, vagy ha szilveszter után már nem szívesen ennéd sima főzelékben, próbáld ki a dahlt.

Vöröslencse dahl

Tipikus indiai kaja, dahl névre hallgat, és ahány ház, annyi recept. Barátom anyukájától kaptam ezt a verziót, azóta heti rendszerességgel elkészítem. Ami a legjobb, gluténmentes és ...

Hajdinás lencsesaláta

Önmagában is isteni, de akár sült húsok mellé, köretnek is tökéletes választás. Na, meg a lencseáztatással sem kell bajlódni, ugye...

Teljes kiőrlésű tészták

Sokak számára nehéz lemondani a tésztáról, mikor diétázni kezdenek. Jó hírünk van, nem is kell! Válassz lassú felszívódású teljes kiőrlésű vagy durumtésztát (az olasz tészták azok), ami elég energiát biztosít egész napra, és emellett az izmokat is táplálja. Elengedhetetlen a szénhidrát fogyasztása ahhoz, hogy energikus legyél két étkezés között. Ne félj tőle, inkább találd meg a módját, hogyan tudod mértékkel és nem egy szuper kalóriadús szósszal fogyasztani.

Zab

Egy tál zabkása tökéletes lesz reggelire, de ha inkább valami sósra vágysz, nyugodtan keverd a tojásodba, amivel csak még laktatóbb lesz. A zabban rengeteg élelmi rost található, ami segít abban, hogy megfelelő legyen a bélműködésed.

Zabkása-variációk

A zabpehely szuper dolog - gyors, egészséges, és garantáltan jó pár órára telít, anélkül, hogy nagyon kiütne. Még rohanós hétköznapokra is az egyik legjobb reggeli, és úgy lehet ...

Egyéjszakás zabkása passiógyümölccsel

Ez egy úgynevezett alaprecept, azaz bárhogy variálható: joghurt helyett tejjel (ebből annyit adjatok hozzá, ami pont ellepi), bármilyen gyümölccsel, édesítő helyett mondjuk mézzel vagy ...

Zabpelyhes zsömlék

Vissza kell édesgetnem az életembe a rozslisztet, amit néhány éve méltatlanul száműztem. Akkoriban ugyanis annyi rozskenyeres szendvicset erőltettem magamra pusztán az egészséges ...

Étcsokoládé

A táplálkozási szakértők szerint az étcsokoládé fogyasztása sokat segíthet azoknak a fogyókúrázóknak, akik igazán édesszájúak. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, emellett jó zsírforrás, amire szintén szüksége van a szervezetnek diéta alatt, ezért egyáltalán ne érzed magad rosszul, ha pár kockával elfogyasztasz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...