Ételek, amelyek ragyogóvá és egészségessé teszik a hajadat

Nem meglepő tény, hogy a táplálkozásod és az elfogyasztott ételek nagyban befolyásolják azt, milyen a hajad állapota. Ha szeretnéd, hogy egészségesek legyenek a tincseid, akkor ezekből az alapanyagokból gyakran fogyassz!

Mint mindent, a hajad egészségét is befolyásolja, mit eszel. Hiába költesz rengeteget különböző szerekre, ha nem étkezel megfelelően. Ha szeretnéd, hogy hajad egészséges és fénylő legyen, akkor ezeket az ételeket fogyaszd minél gyakrabban!

Tojás

Ha hullik a hajad, vagy nagyon töredezik, sérülékeny, akkor érdemes gyakran tojást fogyasztanod, hiszen ez az alapanyag tartalmaz olyan zsírsavakat illetve biotint, ami a keratin előállításához szükséges.

Halak

A különböző halak gazdagok fehérjékben, omega-zsírsavakban, A-, D-, E- és K-vitaminokban. Fogyassz minél több lazacot, szardíniát és makrélát. Ezek az alapanyagok egyébként is nagyon egészségesek, tehát nemcsak a hajadnak tesznek jót, az egész szervezetedre jótékony hatással lesznek.

Olajos magvak

Bár mindegyik mag támogatja a frizurád egészségét, a legjobb mégis a törökmogyoró, hiszen tartalmaz folsavat, biotint, egészséges zsírsavakat és fehérjéket. Bátran rágcsálhatod nasiként, beleteheted a tumixodba, illetve pirítva a salátádba, de akár süteményekbe is.

Zabkása

A zab tele van B-vitaminnal, cinkkel, kovasavval és rézzel, amelyek elengedhetetlenek a hajad egészséges növekedéséhez. Emellett vasat, magnéziumot és káliumot is tartalmaz, amelyek szintén nagyon jót tesznek a hajhagymáknak. A zabból isteni zabkását készíthetsz, amit dobj fel bátran gyümölcsökkel, hogy még egészségesebb legyen!

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök igazi jolly jokerek, hiszen rengeteg vitamin és antioxidáns hatóanyag van bennük. Magas C-vitamintartalmuknak köszönhetően serkentik a test kollagéntermelését, ezzel támogatva a fejbőr egészségét.


Még több szépségápolás:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...