Ételek, amelyek ragyogóvá és egészségessé teszik a hajadat

Nem meglepő tény, hogy a táplálkozásod és az elfogyasztott ételek nagyban befolyásolják azt, milyen a hajad állapota. Ha szeretnéd, hogy egészségesek legyenek a tincseid, akkor ezekből az alapanyagokból gyakran fogyassz!

Mint mindent, a hajad egészségét is befolyásolja, mit eszel. Hiába költesz rengeteget különböző szerekre, ha nem étkezel megfelelően. Ha szeretnéd, hogy hajad egészséges és fénylő legyen, akkor ezeket az ételeket fogyaszd minél gyakrabban!

Tojás

Ha hullik a hajad, vagy nagyon töredezik, sérülékeny, akkor érdemes gyakran tojást fogyasztanod, hiszen ez az alapanyag tartalmaz olyan zsírsavakat illetve biotint, ami a keratin előállításához szükséges.

Posírozott tojás

Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok ...

Spárgás-serrano sonkás frittata

Ami a franciáknak az omlett, az az olaszoknak a frittata. Megjelenésre a francia elegánsabb és letisztultabb, míg az olasz jóval rusztikusabb, így az alapanyagokat is bátrabban variálhatjuk. ...

Halak

A különböző halak gazdagok fehérjékben, omega-zsírsavakban, A-, D-, E- és K-vitaminokban. Fogyassz minél több lazacot, szardíniát és makrélát. Ezek az alapanyagok egyébként is nagyon egészségesek, tehát nemcsak a hajadnak tesznek jót, az egész szervezetedre jótékony hatással lesznek.

Grillezett makréla

Kedves kollégám már többször mesélte, mennyire szereti a makrélát grillezve. Mivel még sohasem kóstoltam ezt a halat, azonnal erős késztetést éreztem egy próbára. Nekem elnyerte a ...

Olajos magvak

Bár mindegyik mag támogatja a frizurád egészségét, a legjobb mégis a törökmogyoró, hiszen tartalmaz folsavat, biotint, egészséges zsírsavakat és fehérjéket. Bátran rágcsálhatod nasiként, beleteheted a tumixodba, illetve pirítva a salátádba, de akár süteményekbe is.

Zabkeksz 4 összetevőből

Ez a zabkeksz baromi egyszerű, de fontos, hogy tényleg maglisztet használjon hozzá az ember. Viszont se tojás, se olaj, se tej nem kell bele, és gyorsabban elfogy, mint ameddig elállna. 2 ...

Zabkása

A zab tele van B-vitaminnal, cinkkel, kovasavval és rézzel, amelyek elengedhetetlenek a hajad egészséges növekedéséhez. Emellett vasat, magnéziumot és káliumot is tartalmaz, amelyek szintén nagyon jót tesznek a hajhagymáknak. A zabból isteni zabkását készíthetsz, amit dobj fel bátran gyümölcsökkel, hogy még egészségesebb legyen!

Zabkása-variációk

A zabpehely szuper dolog - gyors, egészséges, és garantáltan jó pár órára telít, anélkül, hogy nagyon kiütne. Még rohanós hétköznapokra is az egyik legjobb reggeli, és úgy lehet ...

Csokis-kávés hideg zabkása

Sietős reggeleken egyik kedvencem! Előző este összekeverek minden hozzávalót, és beleteszem abba az üvegbe, amiben másnap vinni fogom. Reggel szeletelek rá extra banán szeleteket, ...

Krémes epres zabkása kakaóval

A legtöbb zabkásával az a bajom, hogy nem elég krémes, lágy nekem, ezért inkább darakása párti voltam, míg nem egyszer belefutottam pinteresten egy receptbe, ami tojásfehérjével dobja ...

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök igazi jolly jokerek, hiszen rengeteg vitamin és antioxidáns hatóanyag van bennük. Magas C-vitamintartalmuknak köszönhetően serkentik a test kollagéntermelését, ezzel támogatva a fejbőr egészségét.

Diplomatakrém gyümölcsöntettel

Imádom ezt a krémet és imádta eddig mindenki, aki kóstolta! Nagyon könnyű, hűsítő desszert nyáron, egy-egy kiadósabb ebéd után is jólesik még. Elkészíthető egy nappal korábban is, ...


Még több szépségápolás:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...