A frissen kesernyés kedvenc: ESPRESSO-TONIK, a legvagányabb nyári kávé

Nem ma indult útjára, de nem lehet eleget emlegetni, annyira zseniális kombó: így készül a kávé és a tonik találkozása egy pohárban, azaz az espresso-tonik, csak nektek, csak most, csak itt.

Ki gondolta volna, de a mendemondák szerint az espresso-tonik is egy átmulatott éjszaka után keletkezett, méghozzá Norvégiában, amikor is a másnapos bulizók úgy döntöttek, jó ötlet lehet a kávéra tonikot önteni, és így felébredni a delíriumból.

Az espresso tonik hozzávalói - recept itt

A recept végül szárnyra kapott, tökéletesedett, letisztult, és a svédeknél látott napvilágot –ezért szerepel elvileg több itallapon is Kaffe&Tonic néven ez a nem mindennapi kávé. Megalkotói Anne Lunell és Charles Nystrand svéd baristabajnokok, akiknek már 2007-ben nyílt specialty kávézójában is megtalálhattuk az italok között - írja a diningguide.

A két szexi hozzávaló egy pohárban - recept itt!

Aki egyszer kóstolta, sosem feledi, mert a bizarr kombináció nem várt ízhatást nyújt: a két keserűnek számító hozzávaló egy egészen váratlanul frissítő és finom végeredményben csúcsosodik ki. Vigyázz, nagyon nyári!

Hozzávalók

  • 1 dl kávé
  • 150 ml tonik
  • jégkocka
  • lime
  • mentalevél
A kész espresso-tonik csak rád vár - recept itt!

Elkészítés

Készítsünk egy eszpresszót, és hagyjuk kihűlni! Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, öntsük a tonikot a jégkockákra. Ezután óvatosan öntsük az eszpresszónkat a tonikra, lassan csorgassuk rá, majd gyönyörködjünk, ahogy a kávé vegyül a tonikkal. Az elkészült italt díszítsük lime-mal vagy citromszelettel, mentalevéllel. A friss citromszeletek, a gyömbér, a grapefruit vagy a bazsalikom mind remekül kiegészíthetik az espresso-tonik kissé kesernyés ízeit.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Hering András


Még több szuper gasztrotartalom:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...