Esőcseppsüti - az alig pár kalóriás édesség

A különleges desszert receptje ugyan már két éve megszületett, de most úgy tűnik, felkapta a média, ez lesz a ramenburger vagy a szivárványsütik utódja. Itt a jövő, egyétek!

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy mit keres egy mellimplantátum a tányéron? Ráadásul víztiszta, átlátszó, egyik oldalán barna lötty, másik oldalán valami por éktelenkedik…aztán jön a magyar virtus, hogy hogyan nevezhetnek egy kocsonyát sütinek?

Szóval sok kérdést vet fel az új amerikai dilidesszert, melyet természetesen egy New York-i illetőségű japán szakács, Darren Wong alkotott meg mizu shingen mochi néven, a kultikus japán desszert után szabadon. Ez az izgalmas, mégis teljesen egyszerű édesség ásványvízből és zselatinból vagy agar agarból készül egy speciális formában dermesztve. Magában valóban nullkalóriás édességnek ígérkezik, de mivel cukornádsziruppal és porított, pörkölt szójababbal tálalják, így inkább nevezzük "párkalóriás édességnek".

Nézzétek meg a videót, hogyan készül!

...és ezt olvastátok már?

Limonádé kockára vágva

(via Grubstreet)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...