Esőcseppsüti - az alig pár kalóriás édesség

A különleges desszert receptje ugyan már két éve megszületett, de most úgy tűnik, felkapta a média, ez lesz a ramenburger vagy a szivárványsütik utódja. Itt a jövő, egyétek!

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy mit keres egy mellimplantátum a tányéron? Ráadásul víztiszta, átlátszó, egyik oldalán barna lötty, másik oldalán valami por éktelenkedik…aztán jön a magyar virtus, hogy hogyan nevezhetnek egy kocsonyát sütinek?

Szóval sok kérdést vet fel az új amerikai dilidesszert, melyet természetesen egy New York-i illetőségű japán szakács, Darren Wong alkotott meg mizu shingen mochi néven, a kultikus japán desszert után szabadon. Ez az izgalmas, mégis teljesen egyszerű édesség ásványvízből és zselatinból vagy agar agarból készül egy speciális formában dermesztve. Magában valóban nullkalóriás édességnek ígérkezik, de mivel cukornádsziruppal és porított, pörkölt szójababbal tálalják, így inkább nevezzük "párkalóriás édességnek".

Nézzétek meg a videót, hogyan készül!

...és ezt olvastátok már?

Limonádé kockára vágva

(via Grubstreet)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk