Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy mit keres egy mellimplantátum a tányéron? Ráadásul víztiszta, átlátszó, egyik oldalán barna lötty, másik oldalán valami por éktelenkedik…aztán jön a magyar virtus, hogy hogyan nevezhetnek egy kocsonyát sütinek?
Szóval sok kérdést vet fel az új amerikai dilidesszert, melyet természetesen egy New York-i illetőségű japán szakács, Darren Wong alkotott meg mizu shingen mochi néven, a kultikus japán desszert után szabadon. Ez az izgalmas, mégis teljesen egyszerű édesség ásványvízből és zselatinból vagy agar agarból készül egy speciális formában dermesztve. Magában valóban nullkalóriás édességnek ígérkezik, de mivel cukornádsziruppal és porított, pörkölt szójababbal tálalják, így inkább nevezzük "párkalóriás édességnek".
Nézzétek meg a videót, hogyan készül!
...és ezt olvastátok már?
(via Grubstreet)