Akár 4 millióval is többe kerülhet egy esküvő

A szakértő szerint ma már nem lehet kihozni egy 70 fős lagzit 6-7 millió forintból.

Egy esküvőszervező szerint tavaly még ki lehetett hozni egy 70 fős lagzit 6-7 millió forintból, minden szükséges kellékkel és vacsorával – írja a 24.hu. Az előbb említett összegbe egyébként beletartozik a ruhától kezdve a virágokon, fotóson át a vacsoráig és a tortáig minden. Ugyanezért állítólag ma már tízmillió forint feletti összeget fizetnek a párok, és akkor még nem beszéltünk az extra igényekről.

Akár 4 millióval is többe kerülhet egy esküvő

Csobán Éva esküvőszervező szerint számos oka van a jelentős árnövekedésnek, többek között:

  • az élelmiszerárak elképesztően megdrágultak, ami a vendéglátásban még inkább észlelhető
  • az esküvői helyszínek alapköltségei is jócskán megnőttek az energiaárak emelkedésével, ezért sokan minimum fogyasztást vagy bérleti díjat vezettek be
  • emelkedtek a szolgáltatási díjak a benzinárak miatt
  • a KATA megszűnése is drágulást hozott

A szakértő szerint a párok nem nagyon tehetnek semmit a drágulás ellen, kénytelenek hozzá alkalmazkodni. Csupán azzal tudják mérsékelni az összeget, ha kevesebb vendéget hívnak meg.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...