Akár 4 millióval is többe kerülhet egy esküvő

A szakértő szerint ma már nem lehet kihozni egy 70 fős lagzit 6-7 millió forintból.

Egy esküvőszervező szerint tavaly még ki lehetett hozni egy 70 fős lagzit 6-7 millió forintból, minden szükséges kellékkel és vacsorával – írja a 24.hu. Az előbb említett összegbe egyébként beletartozik a ruhától kezdve a virágokon, fotóson át a vacsoráig és a tortáig minden. Ugyanezért állítólag ma már tízmillió forint feletti összeget fizetnek a párok, és akkor még nem beszéltünk az extra igényekről.

Akár 4 millióval is többe kerülhet egy esküvő

Csobán Éva esküvőszervező szerint számos oka van a jelentős árnövekedésnek, többek között:

  • az élelmiszerárak elképesztően megdrágultak, ami a vendéglátásban még inkább észlelhető
  • az esküvői helyszínek alapköltségei is jócskán megnőttek az energiaárak emelkedésével, ezért sokan minimum fogyasztást vagy bérleti díjat vezettek be
  • emelkedtek a szolgáltatási díjak a benzinárak miatt
  • a KATA megszűnése is drágulást hozott

A szakértő szerint a párok nem nagyon tehetnek semmit a drágulás ellen, kénytelenek hozzá alkalmazkodni. Csupán azzal tudják mérsékelni az összeget, ha kevesebb vendéget hívnak meg.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...