Egészen egyszerű ünnepi menü kerül a királyi család asztalára

A királyi család egyáltalán nem flancol karácsony este. Sokkal letisztultabb, egyszerűbb ételek kerülnek az ünnepi asztalra, mint azt gondolnád.

Erzsébet királynő étkezési szokásai szinte hétköznapinak mondhatóak. Általában halat eszik vagy valamilyen szárnyast, egy kis salátával. Azt gondolhatnánk, hogy karácsonykor kicsit extrább menüt kér séfjeitől, azonban az ünnepek alkalmával sem tér el a megszokott ízvilágtól.

Ezt eszi karácsonykor Erzsébet királynő

Darren McGrady, a palota egykori séfje elárulta, hogy a templomi mise után a királyi család salátát és homárt vagy garnélát fogyaszt.

A főétel a szokásokhoz híven pulyka, a hozzá való tipikus körettípusokkal. A séf állítása szerint ilyenkor összesen 3 pulyka készül: egy a királyi családnak, egy a több mint száz fős személyzetnek, az utolsót pedig átszállítják egy bölcsődébe a gyerekeknek.

A hagyományokhoz hozzátartozik, hogy a királynő egy pohár ünnepi italt is elfogyaszt, de sajnos lehet, hogy ez idén elmarad, ugyanis az uralkodónak azt javasolták az orvosai, hogy kerülje az alkoholt.

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...