Egészen egyszerű ünnepi menü kerül a királyi család asztalára

A királyi család egyáltalán nem flancol karácsony este. Sokkal letisztultabb, egyszerűbb ételek kerülnek az ünnepi asztalra, mint azt gondolnád.

Erzsébet királynő étkezési szokásai szinte hétköznapinak mondhatóak. Általában halat eszik vagy valamilyen szárnyast, egy kis salátával. Azt gondolhatnánk, hogy karácsonykor kicsit extrább menüt kér séfjeitől, azonban az ünnepek alkalmával sem tér el a megszokott ízvilágtól.

Ezt eszi karácsonykor Erzsébet királynő

Darren McGrady, a palota egykori séfje elárulta, hogy a templomi mise után a királyi család salátát és homárt vagy garnélát fogyaszt.

A főétel a szokásokhoz híven pulyka, a hozzá való tipikus körettípusokkal. A séf állítása szerint ilyenkor összesen 3 pulyka készül: egy a királyi családnak, egy a több mint száz fős személyzetnek, az utolsót pedig átszállítják egy bölcsődébe a gyerekeknek.

A hagyományokhoz hozzátartozik, hogy a királynő egy pohár ünnepi italt is elfogyaszt, de sajnos lehet, hogy ez idén elmarad, ugyanis az uralkodónak azt javasolták az orvosai, hogy kerülje az alkoholt.

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...