Ernyey Béla és Balaton Dóri: ,,Egymás kuktái vagyunk a konyhában" - EgySztárÉtel

A mindig elegáns Ernyey Béla feleségével, Balaton Dórával látogatott el a Nosalty konyhájába, hogy készítsen nekünk egy isteni indiai levest. 

A Bécsben és Budapesten élő színészért nők ezrei rajonganak mind a mai napig. 22 játékfilmben, 128 tévéfilmben és tévéshowban, sorozatban láthatta a közönség, és partnerei között olyan neveket is találni, mint David Bowie, vagy a világhírű díva, Marlene Dietrich, akivel a Gigolo című filmben játszott együtt, és amelyben Ernyey volt Dietrich életének utolsó filmes partnere. A sokoldalú színész kilenc könyvet írt már, többek között a feleségével együtt jegyzett Ünnepek és hétköznapok című szakácskönyvet is.

Ernyey Béla feleségével, Balaton Dórival a Nosalty konyhájában járt, hogy közös szakácskönyvük egyik különleges fogását elkészítsék nekünk/nektek.

Ernyey Béla és Balaton Dóri garam masalás indiai krumplileves receptjét itt találod!

Mi volt az első, közösen főzött ételetek?

Balatoni Dóri: Szerintem Béla híres provence-i krumplija.

Ernyey Béla: Igen, ez egy köret, amit sokat készítünk. Báránysült mellé istenien passzol. Ez egy nagyon régi receptem, már a '87-es életrajzi könyvemben is benne volt.

B.D.: Azon gondolkodom, hogy most is egy krumplis ételt készítettünk, ez nem véletlen. Szoktuk mondani, hogy Béla elélne csak krumplin.

E.B.: ...és Dóri annyiféleképpen el tudja elkészíteni! Én leginkább a zsályás, tejszínes verzióját kedvelem.

Sokat utaztok, járjátok a világot. Be szoktátok lopni más kultúrák ízeit a saját konyhátokba? Magyar ételeket mennyit készítetek, ha készítetek egyáltalán?

E.B: Én imádom a magyar ételeket, és mivel az útjaink során sehol sem jutunk hozzá, ezért mikor Pesten vagyok, mindig elmegyek egy budai vendéglőbe, ahol a legjobb halászlé-túróscsusza kombót készítik.

B.D: Főzéseink 50%-a magyar ételekből áll, a másik 50% pedig a világ összes ízén osztozik. Ha utazunk valahova, olvasunk valamiről, vagy látunk egy jó receptet, akkor a főzés lendületet kap, és egy darabig különlegesebb dolgokat készítünk.

Szoktatok vendégeket hívni az otthonotokba?

E.B: Bizony-bizony. Mondhatjuk, hogy ez az egyik legnagyobb hobbink.

B.D.: Annál nagyobb az öröm, minél több embernek készítünk valamit. Ha komolyabb eseményt szervezünk, akkor mindig megtervezzük, hogy az adott vacsorának, ebédnek mi legyen a tematikája, mi kösse össze az ételeket, milyenek legyenek az italok és még azt is, hogy melyik porcelánnal és evőeszközzel terítsünk.

Egy mondatban össze tudjátok foglalni, milyenek vagytok Ti ketten a konyhában?

E.B: Egymás kuktái vagyunk a konyhában.

B.D.: Elosztjuk a teendőket, igen. A köreteket és a desszertet inkább én szoktam, a húsokat pedig Béla.

Mit tanácsoltok azoknak, akik nem tudnak jól együttműködni a konyhában?

B.D.: Csináljanak mást a konyhában, vagy menjenek el egy remek vendéglőbe. (nevet)

E.B.: Váljanak el! (nevet)

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...