A fesztivál, melyen Erdély legízesebb fogásait kóstolhattuk meg

Idén először került megrendezésre az Erdély Ízei Gasztrofesztivál, melynek célja, hogy néhány elszánt szakács, vendéglátós és helyi termelő együtt nyissa meg az erdélyi gasztronómiai kultúra új fejezetét.

Az idei, első Erdély Ízei Gasztrofesztivál tematikus és gyakorlat-orientált képzéseket (workshopokat), séfbemutatókat és egy nagyszínpadot is magába foglalt, ahol előadások és főzőshow-k színesítették a programot, tematikában pedig az erdélyi gasztronómiai kultúráé volt a főszerep. Az izgalmas kezdeményezésről Trucza Adorján-Lászlóval, a fesztivál ötletgazdájával készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Fotók: Erdély Bálint Előd

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...