Így krémesíts pazar pink levest a nyár bogyósaiból, szupergyorsan

Nem kell hozzá más, csak egy turmixgép és szép, friss gyümölcsök, készíts te is gyors gyümölcslevest!

Júliusban minden erdei bogyó megtalálható a piacon, vagy ha olcsóbban akarunk nagyobb mennyiségben hozzájuk jutni, akkor Szedd magad! mozgalomban elslattyoghatunk értük a hozzánk legközelebb eső termelő földjére. Ha elvisszük magunkkal a családot, akkor egy szuper kis hétvégi program is válhat a napon való hajlongásból. Ehhez a szépséges leveshez több forrásól gyűltek össze a bogyók.

Erdeigyümölcsös krémleves - receptért katt a képre!

Gyümölcsök

Málna, szeder, áfonya és ribizli került a turmixba, ha kaptam volna szép epret vagy szamócát, még azzal megbolondítom, de csak csoffadtkákat láttam, így kimaradtak a levesbuliból. Ajánlatos egyenként átnézni a szemeket, mert csak egy romlott darabka is el tudja rontani az ízhatást!

Tipp: sima víz helyett erdeigyümölcsös teával vagy szörppel is lazíthatod a levest.

Erdeigyümölcsös krémleves - receptért katt a képre!

Tejszín

Minden gyümölcs a legjobb teljes tejszínnel, valódi gyermekkori élmény kanalazni. Viszont vannak, lehetnek olyan körülmények, amikor ez a gyomrot megviseli, vagy érzékenység lép fel például a tejfehérjével kapcsolatban. Szerencsére van megoldás. Használhatunk vegán készítményt, akár rizstejet, zabtejet, vagy ha sűrűbb, táplálóbb levest szeretnénk készíteni, akkor mandula vagy kesuitallal is dolgozhatunk. Ha pedig csak könnyebben, diétásabban szeretnénk elkészíteni a levest, akkor adjunk hozzá joghurtot vagy kefírt.

Tipp: valódi desszertnek beillő fogás, akár főétel előtt vagy után is fogyaszthatjuk!

Erdeigyümölcsös krémleves - receptért katt a képre!

Díszítés

Ha már tejszínnel krémesítjük a gyümölcslevesünket, egy pár tejszínhabfelhőt nyomhatunk a tetejére. Vágjuk félbe a gyümölcsöket, így nem olyan nehezek, nem merülnek el, mutatósan festenek a leves tetején. Ha passzíroztunk gyümölcsvelőt, ebből húzhatunk sötétebb csíkokat dekorációképpen, megtörve az erdeigyümölcsös krémleves „egyszínűségét”.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...