Júliusban minden erdei bogyó megtalálható a piacon, vagy ha olcsóbban akarunk nagyobb mennyiségben hozzájuk jutni, akkor Szedd magad! mozgalomban elslattyoghatunk értük a hozzánk legközelebb eső termelő földjére. Ha elvisszük magunkkal a családot, akkor egy szuper kis hétvégi program is válhat a napon való hajlongásból. Ehhez a szépséges leveshez több forrásól gyűltek össze a bogyók.
Gyümölcsök
Málna, szeder, áfonya és ribizli került a turmixba, ha kaptam volna szép epret vagy szamócát, még azzal megbolondítom, de csak csoffadtkákat láttam, így kimaradtak a levesbuliból. Ajánlatos egyenként átnézni a szemeket, mert csak egy romlott darabka is el tudja rontani az ízhatást!
Tipp: sima víz helyett erdeigyümölcsös teával vagy szörppel is lazíthatod a levest.
Tejszín
Minden gyümölcs a legjobb teljes tejszínnel, valódi gyermekkori élmény kanalazni. Viszont vannak, lehetnek olyan körülmények, amikor ez a gyomrot megviseli, vagy érzékenység lép fel például a tejfehérjével kapcsolatban. Szerencsére van megoldás. Használhatunk vegán készítményt, akár rizstejet, zabtejet, vagy ha sűrűbb, táplálóbb levest szeretnénk készíteni, akkor mandula vagy kesuitallal is dolgozhatunk. Ha pedig csak könnyebben, diétásabban szeretnénk elkészíteni a levest, akkor adjunk hozzá joghurtot vagy kefírt.
Tipp: valódi desszertnek beillő fogás, akár főétel előtt vagy után is fogyaszthatjuk!
Díszítés
Ha már tejszínnel krémesítjük a gyümölcslevesünket, egy pár tejszínhabfelhőt nyomhatunk a tetejére. Vágjuk félbe a gyümölcsöket, így nem olyan nehezek, nem merülnek el, mutatósan festenek a leves tetején. Ha passzíroztunk gyümölcsvelőt, ebből húzhatunk sötétebb csíkokat dekorációképpen, megtörve az erdeigyümölcsös krémleves „egyszínűségét”.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: