Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont

Szép volt, jó volt, de sajnos már a végét járja az idei eperszezon. Búcsúztassuk el méltó módon, például ezzel az elegánsnak tűnő, de szörnyen egyszerű pohárdesszerttel!

A strawberry shortcake egy amerikai édesség, ami tulajdonképpen nem jelent mást, mint három fantasztikus dolog házasítását. Ez a három pedig a piskóta, tejszínhab és az eper. Találó párosítás, igazi nyári édesség, persze. De mennyivel elképesztőbb szintre emelhetjük ezt az önmagában szerény süteményt. Ehhez pedig csak néhány szokatlan hozzávalóra lesz szükségünk. A balzsamecetes strawberry shortcake biztosan az új kedvencünk lesz.

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjét ITT megtalálod

Mit keres a balzsamecet egy édességben?

Ódákat zenghetnék arról, hogy az eper és a balzsamecet milyen fantasztikusan illenek egymáshoz. A balzsam amúgy is az édesebb, karakteresebb ecetek közé tartozik, ezért nem olyan erőteljesen savanyú, mint a többi.

Ráadásul, ha friss eperrel keverjük össze, fantasztikusan kiegészítik egymást. Adjunk ehhez a tökéletes harmóniához még néhány fűszeres bazsalikomlevelet, és csoda történik az asztalon: egy olyan desszert-saláta hibrid, ami egyszerre édes, savanykás, de mindenekelőtt zamatosan szaftos és gyümölcsös.

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjéért kattints IDE

A piskóta, ami nem teljesen piskóta

Tehát adott egy fantasztikusan gyümölcsös szaftunk, amit azonban kár lenne a kelyhek alján állni hagyni. Szükségünk lesz tehát egy piskótára, ami felszívja az utolsó cseppig az eper balzsamecetes levét.

Ez a vajas, tejszínes tészta valahol félúton lavírozik a piskóta és az omlós tészta között. Kívülről enyhén ropogós lesz, belül pedig omlós-lemezes lesz. Ezért képes egyszerre elázni az eperlében, mégis megtartani az állagát. Hiszen senki nem szereti a szottyos piskótát, nem?

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjét ITT megtalálod

Ezért is fontos, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, amikor összekeverjük. A morzsás állag elérése után gyorsan történnek majd a dolgok, ha hozzáadjuk a folyadékokat. Tényleg csak pár mozdulat az egész, és a tészta meg is van.

A sütőben aranybarnára sülnek a korongok, a rájuk szórt cukor pedig enyhén karamellizálódik a tetejükön. Így lesznek igazán ropogósak kívülről!

A kész desszert felér egy nyári álommal: a krémes tejszín, a komplex, szaftos eper és az omlós piskóta hármasa méltó búcsúztatója a kedvenc nyáreleji gyümölcsünknek. Viszlát eper, jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Kattints IDE a balzsamecetes strawberry shortcake receptjéért

A balzsamecetes strawberry shortcake teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és képek: Lakos Benedek


Még több fantasztikus desszert, amit kipróbálhatsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...