Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont

Szép volt, jó volt, de sajnos már a végét járja az idei eperszezon. Búcsúztassuk el méltó módon, például ezzel az elegánsnak tűnő, de szörnyen egyszerű pohárdesszerttel!

A strawberry shortcake egy amerikai édesség, ami tulajdonképpen nem jelent mást, mint három fantasztikus dolog házasítását. Ez a három pedig a piskóta, tejszínhab és az eper. Találó párosítás, igazi nyári édesség, persze. De mennyivel elképesztőbb szintre emelhetjük ezt az önmagában szerény süteményt. Ehhez pedig csak néhány szokatlan hozzávalóra lesz szükségünk. A balzsamecetes strawberry shortcake biztosan az új kedvencünk lesz.

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjét ITT megtalálod

Mit keres a balzsamecet egy édességben?

Ódákat zenghetnék arról, hogy az eper és a balzsamecet milyen fantasztikusan illenek egymáshoz. A balzsam amúgy is az édesebb, karakteresebb ecetek közé tartozik, ezért nem olyan erőteljesen savanyú, mint a többi.

Ráadásul, ha friss eperrel keverjük össze, fantasztikusan kiegészítik egymást. Adjunk ehhez a tökéletes harmóniához még néhány fűszeres bazsalikomlevelet, és csoda történik az asztalon: egy olyan desszert-saláta hibrid, ami egyszerre édes, savanykás, de mindenekelőtt zamatosan szaftos és gyümölcsös.

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjéért kattints IDE

A piskóta, ami nem teljesen piskóta

Tehát adott egy fantasztikusan gyümölcsös szaftunk, amit azonban kár lenne a kelyhek alján állni hagyni. Szükségünk lesz tehát egy piskótára, ami felszívja az utolsó cseppig az eper balzsamecetes levét.

Ez a vajas, tejszínes tészta valahol félúton lavírozik a piskóta és az omlós tészta között. Kívülről enyhén ropogós lesz, belül pedig omlós-lemezes lesz. Ezért képes egyszerre elázni az eperlében, mégis megtartani az állagát. Hiszen senki nem szereti a szottyos piskótát, nem?

A balzsamecetes strawberry shortcake receptjét ITT megtalálod

Ezért is fontos, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, amikor összekeverjük. A morzsás állag elérése után gyorsan történnek majd a dolgok, ha hozzáadjuk a folyadékokat. Tényleg csak pár mozdulat az egész, és a tészta meg is van.

A sütőben aranybarnára sülnek a korongok, a rájuk szórt cukor pedig enyhén karamellizálódik a tetejükön. Így lesznek igazán ropogósak kívülről!

A kész desszert felér egy nyári álommal: a krémes tejszín, a komplex, szaftos eper és az omlós piskóta hármasa méltó búcsúztatója a kedvenc nyáreleji gyümölcsünknek. Viszlát eper, jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Kattints IDE a balzsamecetes strawberry shortcake receptjéért

A balzsamecetes strawberry shortcake teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és képek: Lakos Benedek


Még több fantasztikus desszert, amit kipróbálhatsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...