Kicsit borsos az ára, de már kapható a magyar szamóca

Bár a külföldről érkező eper csupán a felébe kerül, ennek ellenére a vevők szívesen választják a hazait. Ha megtehetik.

A Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb körképe szerint május elejétől egyre nagyobb mennyiségben kapható a magyar szamóca a boltokban és a piacokon.

A magyar szamóca termelői ára 2000 és 2400 forint körül mozgott április végén, az import tételek esetében pedig 3 euró és 4,5 euró között alakultak az árak.

Kicsit borsos az ára, de már kapható a magyar szamóca

Egyelőre még csak az üvegházakban termő magyar szamóca került ki a boltok polcaira, hiszen a szabadban termő még csak a virágzásnál tart, így kell még két-három hét, hogy szedni lehessen. Az előbb említett azonban jóval drágább a Görögországból érkező importnál, majdnem kétszer annyiba kerül jelenleg.

Fraisier torta

Csak ezért a tortáért vártam az eperszezont, mert annyira gyönyörű, hogy már csak a látványért is muszáj elkészíteni. Persze az íze sem semmi, viszont meg kell érte dolgozni. Nekem ...

New York-i sajttorta 3. - eperöntettel

Főiskola alatt két nyarat töltöttem az USA-ban, de sajnos csak a második alkalommal sikerült megismerkednem a sajttortával. Bárcsak több időt tölthettünk volna együtt.. :) Amikor ...

Eperkrémleves

Drága nagymamám kertjében most érik az eper. A legjobb érzés kimenni a házból, és csak leszedni a friss gyümölcsöt. Ebédre pedig készíteni belőle egy jó hideg eperkrémlevest.

A görög epret nagybani áron kilónként 500 forintért veszik, aztán 990 forintért kínálják. A magyar termelők meg 2000 forint alatt nem tudják adni, mert magas a tápoldat, a vegyszerek költsége, sőt, a palánták ára is

– nyilatkozta a szoljon.hu piaci körképében egy termelő.

A portál tudósítása szerint a szolnoki piacon 2000–2600 forintos kilónkénti áron kínálták a hazai termést.

A gazdák nagyon bizakodóak a terménymennyiségét illetően, hiszen a tavalyival szinte azonos területen szépen fejlődnek a növények, a megszokottnál azonban kevesebb virággal, ami főként az őszi időjárásnak tudható be.

Epres-túrós süti

Pataky Péter (Ikon Étterem, Debrecen) receptje. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin Ez egy krémes töltelékű, ropogós tésztájú sütemény. Szép, szabályos szeleteket nem lehet belőle ...

A teol.hu tudósítása szerint a múlt héten a szekszárdi piacon a legtöbb árus félkilós csomagolásban adta a szamócát, de úgy tűnt, ezt is drágának tartották a vásárlók. A fél kiló ára 1200–1400 forint volt.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...