Most az epercsumázás folyamatában fogunk neked segíteni. Ha utálod egyenként, kézzel kitépkedni az eperszemek koszos, zöld szárát illetve kiszedni a csumáját, akkor mutatunk pár trükköt, amivel egyszerűen kivitelezheted ezt az eget rengető epercsumázó folyamatot.
1.) VÁGD LE
Ne legyél szívbajos, fektesd a vágódeszkára, és egy csapással vágd le a zöld száras tetejét! Ez egy remek módszer, ha nagyobb adag vár rád, például eperlekvár vagy dzsem készítésekor.
2.) SZÍVÓSZÁL
A (remélhetőleg nem eldobható, hanem mondjuk fém, bambusz vagy üveg) szívószál is csodás segítséged lehet epercsumázáskor: dugd be alulról egy határozott mozdulattal, és felül told ki a csumát a szárral együtt. Voilá!
3.) EPERCSUMÁZÓ
A komoly és szakértő epercsumázók nem adják lejjebb egy hivatásosnál: ők beszereznek egy fémes fogakkal rendelkező csumázót, ami szinte kiharapja az eper középső keményebb részét, a szárral együtt.
Ha megvagy a csumázással, készíts a világ legfinomabb gyümölcséből epertortát, epres süteményt, tiramisut, eperlevest vagy akár salátát, de addig is mindenképp tárold helyesen, illetve fagyaszd le, így!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több trükk itt: