3 módszer az eper könnyed kicsumázására

Ha nagyobb mennyiségű epret pucolnál, jól jöhet pár alternatív módszer a szépséges piros szemek kicsumázására.

Most az epercsumázás folyamatában fogunk neked segíteni. Ha utálod egyenként, kézzel kitépkedni az eperszemek koszos, zöld szárát illetve kiszedni a csumáját, akkor mutatunk pár trükköt, amivel egyszerűen kivitelezheted ezt az eget rengető epercsumázó folyamatot.

1.) VÁGD LE

Ne legyél szívbajos, fektesd a vágódeszkára, és egy csapással vágd le a zöld száras tetejét! Ez egy remek módszer, ha nagyobb adag vár rád, például eperlekvár vagy dzsem készítésekor.

2.) SZÍVÓSZÁL

A (remélhetőleg nem eldobható, hanem mondjuk fém, bambusz vagy üveg) szívószál is csodás segítséged lehet epercsumázáskor: dugd be alulról egy határozott mozdulattal, és felül told ki a csumát a szárral együtt. Voilá!

Elő a (nem eldobható) szívószálakkal! via

3.) EPERCSUMÁZÓ

A komoly és szakértő epercsumázók nem adják lejjebb egy hivatásosnál: ők beszereznek egy fémes fogakkal rendelkező csumázót, ami szinte kiharapja az eper középső keményebb részét, a szárral együtt.

Így néz ki egy hivatalos epercsumázó via

Ha megvagy a csumázással, készíts a világ legfinomabb gyümölcséből epertortát, epres süteményt, tiramisut, eperlevest vagy akár salátát, de addig is mindenképp tárold helyesen, illetve fagyaszd le, így!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több trükk itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek