3 módszer az eper könnyed kicsumázására

Ha nagyobb mennyiségű epret pucolnál, jól jöhet pár alternatív módszer a szépséges piros szemek kicsumázására.

Most az epercsumázás folyamatában fogunk neked segíteni. Ha utálod egyenként, kézzel kitépkedni az eperszemek koszos, zöld szárát illetve kiszedni a csumáját, akkor mutatunk pár trükköt, amivel egyszerűen kivitelezheted ezt az eget rengető epercsumázó folyamatot.

1.) VÁGD LE

Ne legyél szívbajos, fektesd a vágódeszkára, és egy csapással vágd le a zöld száras tetejét! Ez egy remek módszer, ha nagyobb adag vár rád, például eperlekvár vagy dzsem készítésekor.

Szirupos-darabos eperlekvár

Christine Ferber tökéletes szirupos epre, ami nem csak péksüteményekhez passzol, de nagyon jól illik különböző krémekre, piskótákra, tejberizsre. Tudom, hogy iszonyú sok benne a cukor, ...

Mentás-citromfüves eperlekvár

Ez a két fűszernövény remekül passzol az édes eperlekvárba, az íze egészen más karakterű lesz, sokkal frissebb és zamatosabb, mint a megszokott. Dzsemfix-el készítettem most is, így ...

Eperdzsem, eperlekvár

Ahány ház, annyi szokás, sokféleképpen el lehet készíteni az eperdzsemet vagy eperlekvárt. Én a következő módon készítem. A videót a youtube-csatornámon láthatod a receptről.

2.) SZÍVÓSZÁL

A (remélhetőleg nem eldobható, hanem mondjuk fém, bambusz vagy üveg) szívószál is csodás segítséged lehet epercsumázáskor: dugd be alulról egy határozott mozdulattal, és felül told ki a csumát a szárral együtt. Voilá!

Elő a (nem eldobható) szívószálakkal! via

3.) EPERCSUMÁZÓ

A komoly és szakértő epercsumázók nem adják lejjebb egy hivatásosnál: ők beszereznek egy fémes fogakkal rendelkező csumázót, ami szinte kiharapja az eper középső keményebb részét, a szárral együtt.

Így néz ki egy hivatalos epercsumázó via

Ha megvagy a csumázással, készíts a világ legfinomabb gyümölcséből epertortát, epres süteményt, tiramisut, eperlevest vagy akár salátát, de addig is mindenképp tárold helyesen, illetve fagyaszd le, így!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több trükk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...