Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Enzsöl Balázs nevéhez hűen angyali desszerteket készít, és főleg mirror-glaze technikával dolgozik. Nézzétek meg, ahogy a tükörsima desszertgolyóba belevágja a kését!

"A cukrászat viszonylag későn talált meg, eredetileg közgazdásznak készültem, majd a hadseregben szolgáltam [...], aztán eljött a nap, amikor úgy éreztem, nekem a cukrászat az igazi szenvedélyem, és elindultam Angliába, hogy szó szerint legalulról kezdve beküzdjem magam az éttermek világába. 2004-ben mosogatóként kezdtem [...] 2016-ban Barcelonába költöztem, ahol Albert Adrià Hoja Santa nevű Michelin csillagos éttermébe vettek fel cukrászfőnöknek" - írja weboldalánEnzsöl Balázs profi cukrász.

Enzsöl Balázs

Instagramját követve viszont azt vehetjük észre, hogy azóta sem állt meg, itthon (is) tartózkodik mostanság, többek közt cukrász-továbbképzéseket tart, sőt, a Kreinbacher éttermének desszertjeit is ő álmodja meg.

Külön adalék, hogy az országban elsőként ő kezdett dolgozni a tavalyi év egyik kuriózumának számító rózsaszín csokival. Például alkotott belőle egy ilyet:

Nézegessétek Instagramját - legtöbb desszertje mirror-glaze technikával készült, tükörsima szépség:

Ezeket láttad az ízHUSZÁR magazinon?

6 ok, ami miatt a skandináv lakások a legszebbek

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...