Ennyiért vásárolhatsz dinnyét a piacokon és boltokban! - te mennyiért veszed?

Itt van a magyar dinnye szezonja! A boltokban és piacokon már nem csak az importárut kapni. De mennyibe kerülnek a gyümölcsök? Utánajártunk!

Tegnap a a barackárakról írtunk részletes beszámolót, ma pedig a dinnyeárakat vettük górcső alá. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei dinnyeszezon később, kisebb hazai kínálattal indult. Ennek az az oka, hogy a virágzás idején hűvösebbek voltak az éjszakák, gyengébb volt a termés kötődése. Az elmúlt napokban tapasztalt hűvös időjárás sem kedvezett a dinnyének, hiszen a gyümölcs (tudjuk, hogy zöldség is) a meleget kedveli.

Az árak tehát tavalyhoz képest némileg magasabbak lesznek. Mivel a szezon csak most indult, a piacokon csak elvétve látni görögdinnyét. A gyümölcs kilónkénti ára még 200 Ft környékén alakul a zöldségeseknél. A sárgadinnye átlagáráról már találni adatokat a Piaci Árinformációs Rendszeren (AKI):

  • Fővám téri piac: 498 Ft/kg (zöld húsú), 298 Ft/kg (sárga húsú)
  • Fehérvári úti piac: 499 Ft/kg (sárga húsú)
  • Szegedi piac: 390 Ft/kg (zöld húsú), 380 Ft/kg (sárga húsú)
  • Debreceni piac: 700 Ft/kg (zöld húsú)

A boltokban már egy ideje lehet kapni mindkét dinnyéből. A szezonkezdet miatt az árak még itt is magasak:

  • Auchan: görögdinnye 189 Ft/kg, sárgadinnye 499 Ft/kg
  • Spar: görögdinnye 249 Ft/kg, sárgahúsú görögdinnye 299 Ft/kg, sárgadinnye 499 Ft/kg
  • Tesco: görögdinnye189 Ft/kg, sárgahúsú görögdinnye299 Ft/kg,sárgadinnye 399 Ft/db
  • CBA: görögdinnye 219 Ft/kg, sárgadinnye 399 Ft/kg
  • Penny: mézdinnye 349 Ft/kg

Mielőtt megvásárolnád a dinnyét, érdemes megvizsgálnod, hogy biztosan jó legyen. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy melyik a legjobb választás.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...