Ennyi fokban alszanak a magyarok – végre valami, amit jól csinálunk!

Úgy tűnik, betartjuk a "szabályokat", és megfelelő hőfokban szeretünk durmolni. De hogy pontosan mit is jelent ez számokban? Mutatjuk!

Nemrég egy cikkben mi is hosszan taglaltuk a témát, hogy mégishány fokban ideális aludni. Akkor a The Atlantic írta meg, hogy szakértők szerint az ideális hőfok a hálószobában 15,5 és 21 Celsius-fok közé esik. Persze ezt nem mindig könnyű betartani, főleg, ha többen is egy hálószobában alszunk, mert könnyedén előfordulhat, hogy nem ugyanaz a hőérzetünk.

A legtöbben jól csináljuk

Egy friss reprezentatív kutatásból kiderült, hogy mi, magyarok, bár éppen csak 1 Celsius-fok eltéréssel, de betartjuk az előírtakat. Az E.ON megbízásából készült felmérés szerint ugyanis legtöbben állítólag20 fokban szundikálunk éjszaka –írja az nlc.hu.

A részletes elemzés alapján megtudhatjuk azt is, hogy a magyarok 21%-a alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6%, 18 fokban pedig mindössze 4%. Sokan vannak azonban, akik inkább a melegebb hőmérsékletet kedvelik a hálószobában:

a megkérdezettek 11%-a ugyanis a 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben!

És Te hány fokban szeretsz aludni?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...