Ennél valamit két online tanóra között, de nem tudsz főzni? – Akkor ezt a két receptet neked találták ki!

Hoztunk két nagyon ízletes, egyszerű és gyors receptet, amit bárki el tud készíteni anélkül, hogy különösebben értene a főzéshez.

Több ezer ember tanul vagy dolgozik most otthonról, ilyenkor pedig saját magunknak kell gondoskodnunk az ebédről. Nincsen sulis menza, munkahelyi kantin, viszont az időnk is kevés arra, hogy nekiálljunk ráérősen főzőcskézni. Ne bízd magad a zacskós levesre vagy a pizzafutárra, készítsd el velünk életed legjobb paradicsomlevesét és sajtos tésztáját!

Ez a két étel fél óra alatt elkészül, nem mindegy azonban, hogyan kezdünk neki. Vegyél elő két lábost, az egyikbe önts minimum három liter vizet, és tekerd fel a hőfokot a tűzhelyen. Amíg a víz felforr, nekiláthatsz elkészíteni a paradicsomlevest!

Leves 30 perc alatt

Kevesen vannak, akik ne szeretnék a régi, jól ismert menzás paradicsomlevest. Ehhez az ételhez nem kell más, csak: 8 dl paradicsomlé, 3 dl víz, 3 evőkanál napraforgó olaj, 2 evőkanál finomliszt, 3 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 közepes db vöröshagyma és 20 dkg betűtészta.

Az olajból és a lisztből világos rántást kell készítened. Ha még nem csináltál rántást, először öntsd az olajat a lábosba, majd közepes hőfokra állítsd be a tűzhelyet. Ha a kezedet óvatosan a lábos fölé rakod, és már érzed, hogy sugárzik a hő, hozzákeverheted a lisztet, itt viszont folyamatos keverés szükséges ahhoz, hogy az olaj és a liszt elegye olyan szép krémes legyen, mint a videóban.

Apránként, elkeverve öntsd fel a rántást paradicsomlével.
Tedd bele a megtisztított hagymát, csak úgy egészben, és add hozzá a cukrot, a sót és egy-két kanál sűrített paradicsomot, de ez elhagyható.

Végül annyi vizet adj hozzá, amilyen hígra szeretnéd a levest. A videóban csak három deciliter kerül bele, ízlés dolga, mennyire szeretnéd sűrűre vagy éppen hígabbra.

Végül fedd le, és kb. 20 perc alatt hagyd, hogy összeforrjon a leves, majd csak úgy egyszerűen zúdítsd bele a betűtésztát, ami pár perc alatt megpuhul.

Jöhet a sajtos tészta!

A teljes receptért kattints a képre!

Miközben fő a leves, valószínűleg elkezdett bugyogni a tészta vize is. A vízbe önts egy-két kanál sót, majd öntsd bele a spagetti tésztát. Ha a víz újra felforrt, kapcsold egy kicsit lejjebb a lángot, és a csomagolásán feltüntetett idő feléig hagyd főni a tésztát. A tészta főzővizét próbáld meg leszűrni egy másik lábosba, egy része még kelleni fog!

Ezek után szükséged lesz két teáskanál frissen őrölt feketeborsra és 8 dkg pecorino sajtra. Az eredeti recept úgy működik, hogy egész borsszemeket megpirítasz a serpenyőben, majd egy mozsárban összetöröd kicsit, idő híján viszont a már leőrölt bors is jó alapanyag, a tészta íze így is kiváló lesz!

A sajtot reszeld finomra. A tésztát tedd vissza az üres tésztafőző lábosba, merj rá két merőkanállal a főzővízből, és kis lángon, rázogatva kezdd el főzni. Pár perc után adj hozzá egy nagy adag sajtot és a borsból is bőven. Forgasd át, tegyél még hozzá egy fél merőkanálnyi főzővizet, és rázd, forgasd folyamatosan, idővel látni fogod, hogy egy sűrűbb, krémes réteg képződik a tészta körül.

A tészta akkor van kész, ha az összes sajt és bors benne van (kicsit kihagyhatsz a tálaláshoz) a tészta al dente (fogkemény), a főzővíz és a sajt pedig egy selymes krémet alkot, ami bevonja az egész tésztát

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...