,,Én nem szerettem fiatal lenni" – az új Nagyiprojektben szilvás pitét készítettünk Kati mamával

Van, aki tanárnak születik, van, aki pénztárosnak vagy írónak, és vannak olyanok, akik nagymamának. Csopakon jártunk, hogy szilvás pitét készítsünk Kati mamával. 

Manapság minden alapanyagot be lehet szerezni, amit csak kigondolunk. Nem volt ez így 50-100 évvel ezelőtt. Nagymamáink talán éppen azért tudnak olyan jól sütni-főzni, mert nem bonyolítanak túl semmit sem. A Nagyiprojekt epizódjaiban pedig olyan süteményeket láthattatok mindig is, amelyeket nagymamáink nagy műgonddal és a világ legegyszerűbb alapanyagaival készítenek nekünk. Nemrégiben a Balatonnál is egy ilyen szilvás pitét kóstolhattunk.

Csopakon jártunk, hogy a Nagyiprojekt legújabb epizódjában bemutassuk nektek Kati mamát, aki azon kívül, hogy főállású nagymama, fiával együtt egy kis büfét is üzemeltet a magyar tenger mellett.

Kati mama szilvás pitéjének receptjét itt találod!

Kati mama családjában hagyomány a gasztronómia. Egyik nővére pék, másik szakács, a harmadik pedig borászattal foglalkozik, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy Kati mama is az ételek köré szerveződjön. 3 éve, miután nyugdíjba ment, fiával közösen megnyitották Csopakon a Csopajó büfét.

,,A fiam szeretett volna egy olyan üzletet, amit majd ketten tudunk csinálni. Én sütném a pogácsát, ő meg az italokkal foglalkozna" - meséli Kati mama, miközben vastagon keni meg tepertővel a pogácsa tésztáját.

Kati mama és a híres tepertős pogácsája

Kati mama, mint a bolt örökös kabalafigurája, tüsténkedik a konyhában. Tesz-vesz, pitét süt, huszonéveseket megszégyenítő lelkesedéssel szolgálja ki a vevőket, közben pedig éppen elnyújtja a következő tepsi tepertős pogácsa tésztáját. Elmondása szerint most élvezi csak igazán az életet. A pogácsa előtt készített nekünk egy isteni szilvás pitét, és amíg a sütőben pihent a mű, Kati mama elmesélte, hogy ő bizony nem szeretett gyerek lenni, hiszen akkor a felnőttek mondták meg, mit és hogyan kell csináljon.

,,Nem szerettem fiatal lenni, én nem élveztem azt, sokkal szabadabb az ember, miután nyugdíjas lesz. Nem is jó, mikor az ember nem maga irányítja az életét."

Szilvás pite Kati mamától

Kati mama tehát élvezi a nagymamalétet, és szerinte az az igazi boldogság, ha egy étel, egy sütemény tökéletesen sikerül, és akkor a vendégek boldogok. Egy jó cappuccino mellett pedig elmesélte, mit szeretne még megtenni élete során: reméli, hogy elég ideje marad majd utazni, festeni, és szívesen próbálna ki még több olyan ételt és alapanyagot, amit eddig nem ismert.

Hatalmas életszeretettel, egy szelet gőzölgő szilvás pite mellőlKati mama mindenkit arra bátorít , hogy élvezze ki az életet,mert olyan hamar elrepülnek az évek, hogy észre sem vesszük.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...