,,Én nem szerettem fiatal lenni" – az új Nagyiprojektben szilvás pitét készítettünk Kati mamával

Van, aki tanárnak születik, van, aki pénztárosnak vagy írónak, és vannak olyanok, akik nagymamának. Csopakon jártunk, hogy szilvás pitét készítsünk Kati mamával. 

Manapság minden alapanyagot be lehet szerezni, amit csak kigondolunk. Nem volt ez így 50-100 évvel ezelőtt. Nagymamáink talán éppen azért tudnak olyan jól sütni-főzni, mert nem bonyolítanak túl semmit sem. A Nagyiprojekt epizódjaiban pedig olyan süteményeket láthattatok mindig is, amelyeket nagymamáink nagy műgonddal és a világ legegyszerűbb alapanyagaival készítenek nekünk. Nemrégiben a Balatonnál is egy ilyen szilvás pitét kóstolhattunk.

Csopakon jártunk, hogy a Nagyiprojekt legújabb epizódjában bemutassuk nektek Kati mamát, aki azon kívül, hogy főállású nagymama, fiával együtt egy kis büfét is üzemeltet a magyar tenger mellett.

Kati mama szilvás pitéjének receptjét itt találod!

Kati mama családjában hagyomány a gasztronómia. Egyik nővére pék, másik szakács, a harmadik pedig borászattal foglalkozik, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy Kati mama is az ételek köré szerveződjön. 3 éve, miután nyugdíjba ment, fiával közösen megnyitották Csopakon a Csopajó büfét.

,,A fiam szeretett volna egy olyan üzletet, amit majd ketten tudunk csinálni. Én sütném a pogácsát, ő meg az italokkal foglalkozna" - meséli Kati mama, miközben vastagon keni meg tepertővel a pogácsa tésztáját.

Kati mama és a híres tepertős pogácsája

Kati mama, mint a bolt örökös kabalafigurája, tüsténkedik a konyhában. Tesz-vesz, pitét süt, huszonéveseket megszégyenítő lelkesedéssel szolgálja ki a vevőket, közben pedig éppen elnyújtja a következő tepsi tepertős pogácsa tésztáját. Elmondása szerint most élvezi csak igazán az életet. A pogácsa előtt készített nekünk egy isteni szilvás pitét, és amíg a sütőben pihent a mű, Kati mama elmesélte, hogy ő bizony nem szeretett gyerek lenni, hiszen akkor a felnőttek mondták meg, mit és hogyan kell csináljon.

,,Nem szerettem fiatal lenni, én nem élveztem azt, sokkal szabadabb az ember, miután nyugdíjas lesz. Nem is jó, mikor az ember nem maga irányítja az életét."

Szilvás pite Kati mamától

Kati mama tehát élvezi a nagymamalétet, és szerinte az az igazi boldogság, ha egy étel, egy sütemény tökéletesen sikerül, és akkor a vendégek boldogok. Egy jó cappuccino mellett pedig elmesélte, mit szeretne még megtenni élete során: reméli, hogy elég ideje marad majd utazni, festeni, és szívesen próbálna ki még több olyan ételt és alapanyagot, amit eddig nem ismert.

Hatalmas életszeretettel, egy szelet gőzölgő szilvás pite mellőlKati mama mindenkit arra bátorít , hogy élvezze ki az életet,mert olyan hamar elrepülnek az évek, hogy észre sem vesszük.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...