Elszálltak a balatoni árak? - ennyibe kerül a lángos és a hekk a magyar tengernél

Leugrottunk a Balcsira, hogy megnézzük, az idei szezonban mennyiért ehetjük a lángost, a hekket és más ételeket. Mutatjuk az árakat!

Egy nyár sem múlhat el Balaton nélkül. Szerkesztőségünk tagjai a szezonban legalább egyszer ellátogatnak a magyar tengerhez, hogy kieresszék a gőzt, és egyenek egy lángost valamelyik strandbüfében. Hogy hol kapható a legfinomabb lángos, arról egy későbbi cikkünkben számolunk be. Most azt néztük meg, hogy mennyibe kerül egy lángos, hekk vagy sült krumpli a Balatonnál.

Első állomásunk Máriaszőlőtelep volt a Balaton déli partján. Itt az egyik helyi büfében a következő árakat tapasztaltuk:

  • lángos:400 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 600 Ft
  • sült hekk: 400 Ft/10 dkg
  • hasábburgonya: 400 Ft/10 dkg
  • palacsinta: 250 Ft/db

A Balaton partján autókázva máshol is hasonló árakkal találkoztunk. Az alap lángos ára 400 és 600 forint között mozog, míg a sajtos-tejfölösé 600 forinttól indul, de elérheti akár az 1000 forintot is, attól függően, hogy mennyire felkapott helyen esszük. Mi Badacsonytomajonés Balatonfüreden vásároltunk sajtos-tejfölös lángost, az egyik büfében 800 forintot a másikban 950 forintot fizettünk érte.

Receptajánló:

Retró strandos lángos

A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit ...

10 dkg sült hekk ára 400 forint és 500 forint között mozog a strandok büféiben, míg a hasábburgonyához legrosszabb esetben is 600 forintért juthatunk. A palacsinta a legdrágább helyen350 forint volt, az ára attól is függ, hogy nutellával vagy lekvárral kérjük.

Összességében mi azt tapasztaltuk, hogy tavalyhoz képest nem emelkedtek az árak ebben a szezonban. A Balatontipp.hu sem tapasztalt drágulást még ebben a szezonban, sőt, ők találtak olyan büfét, ahol a tavalyelőtti áron adják a lángost (450 forintért). A portál szerint sokan azért nem emeltek árat, mert attól tartottak, hogy emiatt elesnek a vásárlóktól.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...