5 trükk, ha túlsóztuk az ételt, és nem szeretnénk kidobni

Az elsózott ételnél nincs rosszabb, szerencsére akad néhány olyan trükk, amivel könnyedén orvosolhatjuk a hibát, és isteni falatokat rakhatunk az asztalra.

Sajnos nem csak akkor fordul elő, hogy elsózzuk az ételt, amikor szerelmesek vagyunk. Akkor talán könnyebben megbocsájtjuk magunknak ezt a hibát. De akkor sem kell ostoroznunk magunkat, ha nem a lila köd homályosított minket el sózás közben, hiszen akad néhány olyan trükk, amivel még menthetjük ezeket a fogásokat.

Fontos szem előtt tartani, nem mindegy, milyen ételt sikerült elsóznunk, hiszen annak megfelelően kell kiválasztanunk a megmentési technikát. Az alább lévő trükkök közül nem mindegyiket vethetjük be minden fogás esetében.

5 trükk, ha túlsóztuk az ételt és nem szeretnénk kidobni

A kis édes

A cukor remek megoldás lehet, ha ellensúlyozni szeretnénk a sót az ételünkbe. Tegyünk egy evőkanálra egy kockacukrot, majd pár másodpercre tegyük az ételünkbe.

Nem szükséges, hogy elmerüljön és feloldódjon benne, bőven elegendő, ha néhány másodpercig érintkezik az ételünkkel.

A zöldség is segít

A burgonya remek megoldás lehet egytálételeknél, leveseknél, vagy mártásoknál. Hámozzunk meg egy burgonyát, majd vágjuk vékonyabb karikákra, végezetül tegyük bele a készülő fogásba.

Tárkonyos csirkeragu

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

Burgonya helyett

Ha nincs éppen burgonyánk otthon, akkor biztosan akad egy szelet kenyér. Tegyük bele a szeletet az ételbe, majd hagyjuk, hogy pár másodperc alatt magába szívja a sótöbbletet. A legjobb, ha kicsit szikkadt a kenyér, hiszen így még jobban magába szívja a sót.

Ami minden háztartásban megtalálható

Bár a vizet csak levesek és zöldségek készítésekor tudjuk felhasználni, mégis remek megoldás. Adjunk hozzá néhány decit a fogáshoz, majd főzzük újra össze. Addig ismételjük ezt, amíg nem lesz számunkra megfelelő az étel sóssága.

Tejtermék megmentő

A tejszín remekül helyrehozhatja a túlzott sós ételek ízét. Mindössze 2 evőkanálra van hozzá szükségünk belőle, és máris élvezhetjük az elkészült fogásunkat. Bátran próbáljuk ki olyan ételek esetén is, amikbe alapvetően nem kerülne tejszín.

Forrásunk volt.


Még több konyhai praktika:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...