5 trükk, ha túlsóztuk az ételt, és nem szeretnénk kidobni

Az elsózott ételnél nincs rosszabb, szerencsére akad néhány olyan trükk, amivel könnyedén orvosolhatjuk a hibát, és isteni falatokat rakhatunk az asztalra.

Sajnos nem csak akkor fordul elő, hogy elsózzuk az ételt, amikor szerelmesek vagyunk. Akkor talán könnyebben megbocsájtjuk magunknak ezt a hibát. De akkor sem kell ostoroznunk magunkat, ha nem a lila köd homályosított minket el sózás közben, hiszen akad néhány olyan trükk, amivel még menthetjük ezeket a fogásokat.

Fontos szem előtt tartani, nem mindegy, milyen ételt sikerült elsóznunk, hiszen annak megfelelően kell kiválasztanunk a megmentési technikát. Az alább lévő trükkök közül nem mindegyiket vethetjük be minden fogás esetében.

5 trükk, ha túlsóztuk az ételt és nem szeretnénk kidobni

A kis édes

A cukor remek megoldás lehet, ha ellensúlyozni szeretnénk a sót az ételünkbe. Tegyünk egy evőkanálra egy kockacukrot, majd pár másodpercre tegyük az ételünkbe.

Nem szükséges, hogy elmerüljön és feloldódjon benne, bőven elegendő, ha néhány másodpercig érintkezik az ételünkkel.

A zöldség is segít

A burgonya remek megoldás lehet egytálételeknél, leveseknél, vagy mártásoknál. Hámozzunk meg egy burgonyát, majd vágjuk vékonyabb karikákra, végezetül tegyük bele a készülő fogásba.

Tárkonyos csirkeragu

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

Burgonya helyett

Ha nincs éppen burgonyánk otthon, akkor biztosan akad egy szelet kenyér. Tegyük bele a szeletet az ételbe, majd hagyjuk, hogy pár másodperc alatt magába szívja a sótöbbletet. A legjobb, ha kicsit szikkadt a kenyér, hiszen így még jobban magába szívja a sót.

Ami minden háztartásban megtalálható

Bár a vizet csak levesek és zöldségek készítésekor tudjuk felhasználni, mégis remek megoldás. Adjunk hozzá néhány decit a fogáshoz, majd főzzük újra össze. Addig ismételjük ezt, amíg nem lesz számunkra megfelelő az étel sóssága.

Tejtermék megmentő

A tejszín remekül helyrehozhatja a túlzott sós ételek ízét. Mindössze 2 evőkanálra van hozzá szükségünk belőle, és máris élvezhetjük az elkészült fogásunkat. Bátran próbáljuk ki olyan ételek esetén is, amikbe alapvetően nem kerülne tejszín.

Forrásunk volt.


Még több konyhai praktika:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...