Izgalmas vegán fogások és előremutató előadások az első növényi konferencián

November 4-én a MagNet Közösségi Házban tartották meg az első Plant-Powered Perspectives növényi konferenciát. A programok, a szakmai beszélgetések és a vegán fogások is sikert arattak.

Kötetlen hangulat, inspiráló előadások, izgalmas kerekasztal-beszélgetések és nagyszerű vegán fogások – ez volt hazánk első, a Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében november 4-én megrendezett Plant-Powered Perspectives növényi konferenciája.

Hagyományteremtő jelleggel tartották meg november 4-én a MagNet Közösségi Házban az elsősorban élelmiszer- és vendéglátóipari szereplőket megszólító szakmai növényi konferenciát. A nagy nemzetközi cégek, mint például a Nestlé, az IKEA, a Danone és az Unilever és a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői mellett résztvevőként olyan innovatív hazai vállalatok is képviseltették magukat többek között az eseményen, mint a BioTechUSA, a Pápai Hús vagy a Metro.

A házigazda, Puskás-Dallos Péter előadóművész

A Csehország és Lengyelország után hazánkban is megrendezett esemény, melynek házigazdája Puskás-Dallos Péter előadóművész volt, hazánkban egyedülálló kezdeményezés, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben.

Az előadások szinte mindegyike rámutatott a növényi alapú élelmiszerek terén megfigyelhető felfutó trendekre, felhívta a figyelmet a tudatosság és az edukáció fontosságára, és kiemelte, hogy a növényi élelmiszerek célcsoportja közel sem csak a vegán és vegetáriánus fogyasztók, hanem a húsfogyasztást tudatosan csökkentő flexitáriánusok egyre népesebb tábora.

A Plant-Powered Perspectives konferencia résztvevői előadásokat és Galavits Patrik, a Forbes Magyarország újságírója által moderált beszélgetéseket hallhattak a területen zajló innovációról és a növényi termékek táplálkozástudományi, vendéglátóipari, sőt befektetői perspektívákról is.

Izgalmas vegán fogások és előremutató előadások az első növényi konferencián

„A vegetáriánusok diktálnak, a húsevők pedig követik őket” – Burján Csaba, az Unilever Food Solutions ügyvezető igazgatója előadásában felhívta rá a figyelmet, hogy ma már egy társaság étteremválasztását nagyon gyakran a növényi étrenden lévők határozzák meg, akik azonban még igen szűk listáról választhatnak csak. Bősze Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. HoReCa Üzletfejlesztési Vezetője elmondta, hogy a fővárosban a legjobb a helyzet, míg kelet felé egyre kevesebb növényi alternatívát kínálnak a vendéglátósok a vendégeknek. Zsolnay Gergely, a Planteen Food egyik alapítója, egyenesen azt állította, hogy sem vegán vendéglátás, sem szakmai elit nincs a területen – ezzel szemben a Don Pepe operatív vezetője, Kerékgyártó György és Papp Péter, a Las Vegan’s társalapítója azt fogalmazta meg, hogy a gyorséttermek területén Magyarország versenyképes Nyugat-Európával szemben is. Az élelmiszeripari cégek kerekasztal-beszélgetéseinek érdekes tanulsága, hogy a jelenleg igen drágának számító vegán termékek a keresletnövekedéssel és a tömegtermelés beindulásával néhány éven belül elérhetik, majd akár alá is mehetnek a húsos termékek árszínvonalának.

Az esemény támogatói a Nestlé és a MagNet Magyar Közösségi Bank voltak, médiatámogatója a NoSalty.

További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...