Elronthatatlan és ellenállhatatlan cseresznyés tejpite

Őrültség lenne a cseresznyeszezont kihagyni tejpite nélkül. Hogy miért? Elronthatatlan, gyors és annyira finom, hogy nem bírod abbahagyni!

Ha beüt a feketecserkó-szezon, akkor előkapom ezt a receptet, mert az egy dolog, hogy végtelenül egyszerű összedobni, de tényleg, az meg a másik, hogy annyira finom, hogy nem is bírok leállni vele addig, amíg el nem fogy.

Nem túl édes, a tésztája pedig krémes és lágy.

Az idei (első) eset úgy történt, hogy pikniket terveztünk egyik délutánra és mivel mindenki kencéket, salátákat, húsokkal készült, így én inkább az édességfrontos erősítettem be. Igen ám, de mire oda jutottunk, hogy akkor indulni kéne, beborult és szemerkélni kezdett az eső. Nem annyira váratlan fordulat ez, mivel március vége óta terveztük ezt a bizonyos pikniket és mindig ez volt. A kitűzött dátumon tuti rossz idő, hideg vagy eső volt. A pite viszont már megsült és hogy ne vesszen kárba, elkezdtük falatozni és tényleg nem kellett neki sok idő, szépen el is fogyott. A baj csak az volt, hogy másnap végül tényleg megtartottuk azt a pikniket, viszont nekem már nem volt elég gyümölcsöm hogy újat süssek, szóval maradt a cukrászdás pogácsa.

A feketecseresznyés tejpite receptjét itt találod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...