Elrohad a magyar dinnye a földeken - de miért?

A termelők kétségbeestek, mivel jó szezon elé néztek idén, de nincs, aki betakarítsa a gyümölcsöt.

Nagy a baj a dinnyeföldeken! Bár az időjárás idén kegyes volt, de nincs, aki leszedje a dinnyét. Az ATV híradójának egy termelő azt mondta, hogy a sárgadinnye felrobban kint a földeken a napsütéstől, mert sokan inkább a görögöt mentik, mert abba több pénzt fektettek. A helyzet szomorú, pedig a dinnyetermelőknek nagyon jó szezonja van.

A földeken nincs megállás, folyamatosan pakolják a dinnyéket, az egyik őstermelő annyira nem talált senkit a betakarításra, hogy a családtagjait fogta be.

A munkaerőhiány oka, hogy sok idénymunkás inkább külföldre megy dolgozni, de azért is nehéz embert találni, mert nem sokan akarnak egész nap a tűző napon álldogálni. Egy idénymunkást általában 1000 Ft-os órabérért alkalmaznak, így körülbelül 200 ezer forintot vihetnek haza egy hónapban. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint, kis túlzással úgy kell összevadászni a munkásokat.

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Zseniális dinnyeevési módszer

Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe? Pedig imádom a görögdinnyét, és gyűlölöm, hogy az egész arcom ragacsos lesz evés után. A lenti videó örökre megoldja a problémát!

admin
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek