Először volt ilyen szigorú a séf a Golden Globe-on: ez volt idén a menü

A Golden Globe díjátadón idén olyan történt a vacsoraasztaloknál, amire korábban még nem volt példa. A teljes menüsort vegán fogások alkották, és a sztárok állítólag imádták!

Sosem volt még példa a Golden Globe díjátadók eddigi történelmében arra, ami a 77. gála vacsoraasztalainál zajlott – ugyanis különleges főszereplő jelent meg a tányérokon.

Az illusztris estén először most, 2020 januárjában tettek arra kísérletet, hogy vegán menüsorral kápráztassák el a sztárvilág legismertebb szereplőit.

A Hollywood Foreign Press Association ezzel a rendhagyó döntéssel azt szerette volna elérni, hogy szélesebb körben felhívja a figyelmet a túlzott hús- és tejfogyasztásra, ami a klímaváltozásra is jelentős (negatív) hatással van – írta meg a Marie Claire.

Helen Mirren és Meryl Streep mosolyognak a vacsoraasztalnál

Az esemény főszakácsa maga is lelkes szószólója a fenntartható életvitelnek, így nem is kellett különösebben győzködni, hogy 100%-ban növényi alapanyagokból készüljön az est összes fogása. Annak ellenére belement, hogy mindössze két hete volt újragondolni a korábban kitalált ételeket.

Hogy mi volt a menü?

A menüsort hideg aranycéklalevessel kezdték, amit turbolyával és amaránttal spékeltek meg, főételként pedig vadgombás-sárgarépás rizottót kóstolhattak a vendégek bébi kelbimbóval, de újragondolt, "vegán osztrigát" is szervíroztak a pincérek. A desszert egy klasszikus operatorta volt vegán köntösben, Gunaja pralinéval és karamellizált mogyoróval.A korábbi években egyébként egyre egészségtudatosabb irányvonalat vettek a Golden Globe ételkreációi – előzőleg például gluténmentes fogásokkal lakhatott jól a nagyérdemű.

Mi is ajánlunk pár vegán receptet:

Vegán vöröskáposzta fasírt

Mindenféle zöldségfasírt (brokkoli, cukkini, gomba, sütőtök, stb.) nagy kedvenc nálunk. Ez a recept egy újdonság, vöröskáposztából most próbáltuk először... Nagyon bejött :-) Ja, ...

Leonardo DiCaprio nem okozott meglepetést, és egyszerűen egy Tweet-bejegyzésben köszönte meg a HFPA döntését. A színész évek óta vegán, ráadásul a klímakatasztrófára és a környezettudatosabb életmódra is minden lehetőséget megragadva igyekszik felhívni az emberek figyelmét:

https://twitter.com/LeoDiCaprio/status/1212874635173195777?ref_src=twsrc%5Etfw

Mark Ruffalo,színész pedig kicsit bővebben is kifejtette, mennyire örül, hogy az egészséges életmód és a vegán étkezés itt is teret kaphatott:

https://twitter.com/MarkRuffalo/status/1212762937691168768?ref_src=twsrc%5Etfw

Kíváncsian várjuk, jövőre folytatják-e a megkezdett hagyományt a szervezők, vagy valami egészen újszerű megoldással lepik meg Hollywood csillagait.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...