Főzz Ukrajnáért élőben Steiner Kristóffal és velünk, az ukrán menekültekért #CookForUkraine

A Nosalty is csatlakozik a #CookforUkraine nevű megható kezdeményezéshez, hogy támogassa az ukrán menekülteket. Tarts velünk március 6-án, vasárnap az Instagramon 19 órakor, és főzz együtt Steiner Kristóffal és Nimrod Dagannal, miközben embertársaidon is segítesz!

Cook for Ukraine mozgalmat több neves szakácskönyvíró alapította Londonban a jelenleg is zajló háborúban rekedt ukrán lakosok megsegítésére. Olia Hercules, Alissa Timoshkina és Zuza Zak ötletét a Cook for Syria inspirálta, amely 2016 óta több mint 1 000 000 fontot gyűjtött a Unicef közreműködésével a háború sújtotta közel-keleti országok számára.

Segíts te is, csatlakozz hozzánk főzni 2022.03.06-án vasárnap 19 órakor az Instagramon!

A #CookForUkraine mögé azóta egyre több mozgalom és márka áll be világszerte, akik pénzzel vagy étellel segítenek a rászorulókon. Magyarország sem maradhatott ki, így természetesen nálunk is gomba módra nő a segítő kezdeményezések száma.

A Cook for Ukraine-hez azóta Steiner Kristóf és párja, Nimrod Dagan is csatlakozott, és több budapesti, bécsi és pozsonyi étteremmel is kollaboráltak.

A #KristofAndNimi jelzéssel ellátott fogások teljes bevételét ebben a hónapban Kristófék a UNICEF-nek ajánlják fel, segíteni azonban bárki tud...még te is!

Kristóf és Nimrod

2022. március 6-án, vasárnap este 7 órától te is segítheted a rászorulókat, ha részt veszel a Steiner Kristóf és Nimrod Dagan élő főzésén a Nosalty Instagramján!

Hogy hogyan?

Kövess minket az Instagramon, és figyeld az élőzést, miközben ezen a linken adakozol!

Minden adomány az UNICEF-hez megy, amit az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítanak!

És hogy mit főzünk Kristóffal és Nimivel?

Autentikus ukrán borscs, csőben sült karfiol és kapros céklasaláta készül, még beszerezheted hozzájuk az alapanyagokat!

Zöld borscht spenóttal, cukkinivel

  • 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 karalábé, a reszelő nagy lyukú oldalán reszelve
  • 2 nagy burgonya hámozva, kockára vágva
  • 1 csésze fagyasztott spenót kiolvasztva vagy 4 csésze friss spenót apróra vágva
  • 2 cukkini kockára vágva
  • 2 citrom
  • 200 gramm tofu, vagy fagyasztott zöldborsó
  • petrezselyem - szárítva, vagy frissen, apróra vágva
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 200 gramm hámozott napraforgómag
  • 2 evőkanál alma- vagy szőlőecet
Főzz velünk vasárnap! Az adakozáshoz szükséges link a live videóban is megjelenik majd!

Tsvitna kapusta z sous hirchytsia, azaz csőben sült karfiol mustáros-fehérboros zeller- és mandulamártásban

  • 1 kisebb karfiol rózsákra szedve
  • 300 gramm mandula, lehetőleg blansírozott
  • 3 gerezd préselt fokhagyma
  • 2 kiskanál mustár
  • 1/4 zellergyökér apróra vágva
  • friss, apróra vágott vagy szárított zellerlevél
  • só, bors
  • cukor vagy valamilyen természetes szirup, mint juhar-, agavé- vagy rizsszirup
  • fűszerpaprika - akár füstölt is
  • olívaolaj

Salat vinehret, azaz kapros céklasaláta lencsével

  • 2 nyers cékla meghámozva
  • 2 sárgarépa megmosva, meghámozva
  • 3 ecetes, vagy kovászos uborka - vagy más savanyúság - apróra vágva
  • 1 alma
  • 1 csokor apróra vágott friss, vagy 3 evőkanál szárított kapor
  • 1 kisebb lilahagyma, finomra vágva
  • 1 csésze előfőzött lencse, vagy csicseriborsó
  • olívaolaj
  • ecet
  • só és bors
  • opcionális: reszelt, ecetes torma

Kövess tehát minket az Instagramon, figyeld az élőzést vasárnap, március 6-án 19 órakor, és főzz velünk, miközben ezen a linken adakozol! Nyugalom, az adakozáshoz szükséges link a live videóban is megjelenik majd!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...