Élményfőzés: Steiner Kristóffal feketebabos tacót is élvezet készíteni

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjében ezen a hétvégén Steiner Kristóf készített egy nagyon ízletes, zöldségekben gazdag feketebab-pürés tacót.

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés negyedik epizódjában Steiner Kristóf látogatott el a Nosalty konyhájába, alig egy óra alatt pedig egy mennyei, színes zöldségektől pompázó, korianderben és salsában gazdag feketebab-pürés tacót készített.

Steiner Kristóf nem először járt a Nosalty konyhájában, ez alkalommal pedig egy finom és laktató feketebab-pürés tacót készített

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Steiner Kristóffal egy konyhában dolgozva lehetetlen unatkozni. Kristóf elkötelezett híve a vegán életmódnak, immáron lassan 13 éve, hogy felhagyott az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával. Szerinte ma már mindent lehet növényi alapanyagokkal pótolni, ugyanakkor ő sem gondolja, hogy az embereket drasztikus megoldásokkal kellene leszoktatni a húsról, érdemes azonban felfedezni, mennyi pluszt hozhat az ember életébe az, ha néha húsmentesen étkezik.

Szombaton egy különleges, húsmentes taco készült, melynek fő alapanyaga a fekete bab volt. Kristóf első körben paprikát és cukkinit szeletelt fel, melyet a Knorr fokhagymás-fűszeres páckeverékével ízesített, majd a sütőben sütött aranybarnára. A fekete babot fűszerezett olajon, hagymával és fokhagymával pirította majd pürésítette le, ezután pedig készített egy gyors salsát, melyhez különleges technikát alkalmazott: hogy a salsa még ízletesebb és szaftosabb legyen, a recepthez szükséges két paradicsom egyikének felét reszelőn reszelte le, másfél paradicsomot pedig apóra kockázva adott hozzá a hagymás-olívás-korianderes keverékhez. Kristóf feketebab-pürés tacóját te is bármikor elkészítheted, a teljes receptért kattints ide!

Tudj meg még többet az Élményfőzés korábbi és jövőbeli programjairól itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...