A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés első adásában Gáspár Bea egy nagyon kiadós, laktató, ízletes és egészséges hajdinás kölesfasírtot készített el a Nosalty konyhájában.
Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.
Gáspár Bea nem olyan régóta ismerkedik a tudatosabb táplálkozással. Bár ahogy azt a főzés alatt is elmesélte, az állati eredetű alapanyagok még megjelennek a mindennapi étkezésében, már ő sem eszik annyi húst, mint néhány évvel ezelőtt. A hajdinás kölesfasírt nemcsak a gabonafélék miatt lesz laktató: krumpli és répa is kerül bele, a fasírtgolyók pedig a lenmagliszt és a víz keverékének segítségével állnak össze annyira, hogy könnyen elkészíthetőek legyenek.
A hajdinás kölesfasírt önmagában is nagyon laktató, Bea pedig egy különleges vegán majonézes-petrezselymes-ötfűszeres szósszal dobta fel a zöldséggolyókat. Ha te is elkészítenéd ezt a szuper könnyű, laktató és finom ételt, kattints ide a teljes receptért!
Az Élményfőzés még nem ér véget! Ha te is szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Fancsikai Eszterrel, Sztarenki Dórival vagy Sass Danival, most itt a lehetőség, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!
Tarts velünk legközelebb november 6-án, szombaton, amikor is Fancsikai Eszter vár majd egy fűszeres, igazán különleges vegán, vöröslencsés harira leves receptjével és elkészítésével!