Élményfőzés: Gáspár Bea most először készített kölesgolyót - Mutatjuk, mi sült ki belőle

Elkezdődött a Nosalty és a Knorr közös online programsorozata. Az Élményfőzés első adásában az érdeklődők Gáspár Beával készíthettek el egy finom és laktató, nem mellesleg pedig rendkívül egészséges hajdinás kölesfasírtot.

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés első adásában Gáspár Bea egy nagyon kiadós, laktató, ízletes és egészséges hajdinás kölesfasírtot készített el a Nosalty konyhájában.

A hajdinás kölesgolyó receptjéért kattints ide!

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Gáspár Bea nem olyan régóta ismerkedik a tudatosabb táplálkozással. Bár ahogy azt a főzés alatt is elmesélte, az állati eredetű alapanyagok még megjelennek a mindennapi étkezésében, már ő sem eszik annyi húst, mint néhány évvel ezelőtt. A hajdinás kölesfasírt nemcsak a gabonafélék miatt lesz laktató: krumpli és répa is kerül bele, a fasírtgolyók pedig a lenmagliszt és a víz keverékének segítségével állnak össze annyira, hogy könnyen elkészíthetőek legyenek.

Gáspár Bea volt az Élményfőzés programsorozat első vendége: a népszerű háziasszony hajdinás kölesfasírtot készített zöldfűszeres mártogatóssal a Nosalty konyhastúdiójában.

A hajdinás kölesfasírt önmagában is nagyon laktató, Bea pedig egy különleges vegán majonézes-petrezselymes-ötfűszeres szósszal dobta fel a zöldséggolyókat. Ha te is elkészítenéd ezt a szuper könnyű, laktató és finom ételt, kattints ide a teljes receptért!

Az Élményfőzés még nem ér véget! Ha te is szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Fancsikai Eszterrel, Sztarenki Dórival vagy Sass Danival, most itt a lehetőség, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Tarts velünk legközelebb november 6-án, szombaton, amikor is Fancsikai Eszter vár majd egy fűszeres, igazán különleges vegán, vöröslencsés harira leves receptjével és elkészítésével!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek