Élményfőzés: Fancsikai Eszter vöröslencsés hariráját nem lehet nem imádni – Próbáld ki te is!

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjében ezen a hétvégén Fancsikai Eszter készített egy különleges, vöröslencsés-kókusztejes vegán harirát.

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés második részében a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal egyik megálmodója, Fancsikai Eszter főzött vöröslencsés vegán harirát, az észak-afrikai leves elkészítése közben pedig rengeteg tippet és tapasztalatot osztott meg életmódjáról és a tudatos táplálkozás fontosságáról.

A Knorr és a Nosalty közös élményfőzésének második részében Fancsikai Eszter főzött, aki nemcsak hogy szuper hangulatot teremtett a közös főzésnél, de rengeteg érdekességet is megosztott a nézőkkel életmódjáról és a tudatos táplálkozásról is

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Eszter már nagyon tapasztalt a húsmentes ételek elkészítésében, így a harira megfőzése sem jelentett számára gondot. A humoros, őszinte videóiról is híres influenszer elkötelezett híve a tudatos táplálkozásnak és életnek, nemrégiben nyerte el az egyik ismert és népszerű magazin díját ökoharcos kategóriában.

Eszter vöröslencsés harirája alig több mint egy óra alatt készült el, a fűszerekben és nem mellesleg vitaminokban, tápanyagokban gazadag étel pedig önmagában is tökéletes főfogás lehet az egész család számára.

Ha te is elkészítenéd a vöröslencsés harirát, kattints ide a teljes receptért!

Az Élményfőzés még nem ér véget! Ha te is szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy Sass Danival, most itt a lehetőség, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Tarts velünk legközelebb november 13-án, szombaton, amikor is Sztarenki Dóri vár majd minden résztvevőt egy különleges céklás rizottóval.

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...