Élményfőzés: Fancsikai Eszter vöröslencsés hariráját nem lehet nem imádni – Próbáld ki te is!

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjében ezen a hétvégén Fancsikai Eszter készített egy különleges, vöröslencsés-kókusztejes vegán harirát.

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés második részében a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal egyik megálmodója, Fancsikai Eszter főzött vöröslencsés vegán harirát, az észak-afrikai leves elkészítése közben pedig rengeteg tippet és tapasztalatot osztott meg életmódjáról és a tudatos táplálkozás fontosságáról.

A Knorr és a Nosalty közös élményfőzésének második részében Fancsikai Eszter főzött, aki nemcsak hogy szuper hangulatot teremtett a közös főzésnél, de rengeteg érdekességet is megosztott a nézőkkel életmódjáról és a tudatos táplálkozásról is

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Eszter már nagyon tapasztalt a húsmentes ételek elkészítésében, így a harira megfőzése sem jelentett számára gondot. A humoros, őszinte videóiról is híres influenszer elkötelezett híve a tudatos táplálkozásnak és életnek, nemrégiben nyerte el az egyik ismert és népszerű magazin díját ökoharcos kategóriában.

Eszter vöröslencsés harirája alig több mint egy óra alatt készült el, a fűszerekben és nem mellesleg vitaminokban, tápanyagokban gazadag étel pedig önmagában is tökéletes főfogás lehet az egész család számára.

Ha te is elkészítenéd a vöröslencsés harirát, kattints ide a teljes receptért!

Az Élményfőzés még nem ér véget! Ha te is szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy Sass Danival, most itt a lehetőség, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Tarts velünk legközelebb november 13-án, szombaton, amikor is Sztarenki Dóri vár majd minden résztvevőt egy különleges céklás rizottóval.

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...