Legtöbben tudatában vagyunk annak, mennyire fontos az, milyen ételt választunk, és hogy a jelenben meghozott döntéseink, választásaink a jövőnket is befolyásolják. A „jó ételek” fogyasztása elengedhetetlen a hosszabb, egészségesebb élethez. De amit (t)eszünk, nemcsak a saját jövőnk szempontjából fontos, hanem bolygónkra is hatással lehet.
Az elfogyasztott élelmiszereink 75 százalékát mindössze 12 növény- és 5 állatfaj teszi ki. Ha ilyen kevés fajta ételt eszünk újra és újra, azzal egyrészt kihagyunk sok finom ízt és tápanyagot a táplálkozásunkból, másrészt rossz hatással lehetünk a növénytermesztéshez szükséges talajra is.
A közös élmények összehozzák az embereket, egy hangulatos közös főzés pedig különösen erős közösségkovácsoló hatással bírhat. A Nosalty és a Knorr Élményfőzéssel egybekötött sorozatában most úgy főzhetsz együtt, élesben a hazai gasztronómiai élet kedvelt arcaival, hogy még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz számítógépedről vagy mobiltelefonodról.
Főzz együtt Fancsikai Eszterrel!
Tarts velünk 2021. november 06-án, és készítsd el Fancsikai Eszterrel közösen a legfinomabb kókusztejes vegán harirát. Eszter a népszerű Nemakarokbeleszólni triójának tagja és a Vegamama megálmodója, aki a közösségi médiában (Instagram-oldalán és Youtube-csatornáján) is aktívan népszerűsíti a növényi étrendet és táplálkozást. Ahogy ő vallja:
A vegánság egy állatjogi mozgalom, és számomra a legfőbb motiváció, hogy ne ártsak az állatoknak, a második legfőbb motivációm pedig, hogy ne ártsak a környezetnek. Ezt is nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy környezetvédelmi szempontból az étkezés rendkívül meghatározó...A jól összeállított, teljes értékű növényi étrend nagyon egészséges, és rengeteg betegség megelőzhető vele.
Kik főznek nálunk?
- Gáspár Bea (2021. október 23.) – Hajdinás kölesfasírt zöldfűszeres mártogatóssal
- Fancsikai Eszter (2021. november 6.) – Kókusztejes vegán harira
- Sztarenki Dóri (2021. november 13.) – Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával
- Steiner Kristóf (2021. november 20.) – Taco feketebabpürével, sült zöldségekkel és salsával
- Sass Dani (2021. november 27.) – Hagymás sültbrokkoli-krémleves
Tegyünk egy lépést az egészségesebb élet felé! Az Élményfőzésekre szombatonként kerül sor, kiválasztott szakácsod workshopjára legkésőbb az adott hét hétfőjéig tudsz jelentkezni, tehát ha Fancsikai Eszter élményfőzésére jelentkeznél, részvételi igényedet november 01. hétfőig tudod leadni.
Egy Élményfőzés ára 9900 forint, mely tartalmazza az alapanyagokkal teli csomagot és annak szállítási költségeit, valamint a linket, mellyel csatlakozhatsz a videóchathez. Szívesen csatlakoznál az összes Élményfőzéshez? Jelentkezz mind az 5 alkalomra 4 áráért 20%-os kedvezménnyel most 39 600 forintért!
Tudj meg még többet az Élményfőzés a jövő élelmiszereivel további eseményeiről itt!