Elképesztő grafika: mennyi pizzaszeletet vehetsz a világon egy dollárból?

Összesen 37 országban vizsgálták meg, hogy hány szelet pizzát lehet venni egy dollárból, és milyen különleges feltéteket használnak.

A pizza az egyik legelterjedtebb és legismertebb étel a világon. A hagyományos, olaszos változatokon kívül minden országnak megvan a maga kis változata, pl. nálunk a magyaros, a langalló, vagy Kolumbiában a szilvás baconös változat. Pizzaszeletet is lehet kapni szinte a világ összes országában.

A Climadoor nevű szervezet készített egy érdekes grafikont, amiben azt nézték, hány pizzaszeletet lehet venni egy dollárból a világ különböző pontjain. Összesen 37 országot vizsgáltak meg. Hazánkat is belevették az összeállításba. Egy dollár jelenleg 278-280 forint,de azt nem tudni, hogy ők milyen értékkel számoltak. Számításaik szerint egy dollár nálunk 0,8 szelet pizzára elég, ami igaz lehet, hiszen a legtöbb helyen már 300 Ft-ba kerül az étel.

Az összeállításba azt is belevették, hogy az egyes országokban milyen különleges pizzafeltétek illetve -fajták vannak. Bár a lista angolul van, de szerintünk nyelvtudás nélkül is könnyen értelmezni lehet, nézzétek:

Egy dollárból a legtöbb pizzaszeletet (2,3) Új-Zélandon lehet megvásárolni, a legkevesebbet (0,3) pedig Finnországban. Magyarország nagyjából a középmezőnyben van, ami a jelenlegi dollár-forint árfolyamot elnézve nem is rossz eredmény.

Ezeket olvastad már?

via FoodBeast

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...