Elképesztő: ez a nő már egy éve nem ivott vizet, és szuperül érzi magát

Biztos benned is felmerül a kérdés, mégis hogy lehet még életben, pedig a válasz egészen egyszerű. 

Az Ausztriában élő Sophie Prana nemrég tett közzé egy videót a YouTube-on, amiben elmondja, hogy már egy éve nem vett magához folyadékot. A nő a száraz böjt nevezetű diétát tartja, aminek az a lényege, hogy csak és kizárólag gyümölcsökből és zöldségekből próbálja beszerezni a szervezet működéséhez elegendő vizet.

Sophie azt állítja, ez volt élete legjobb döntése, és mind testére, mind környezetére nagyon pozitív hatást gyakorolt a változás. A videóban elmondja azt is, hogy jelenleg nem tart a lakásában vizet, és már nem is emlékszik, mikor vett utoljára palackozott ásványvizet.

A nő egyébként egy érdekes elmélettel állt elő, miszerint a friss gyümölcsök és zöldségek „élő vizet” (H3O2) tartalmaznak, ami sokkal jobb a simánál. Hozzátette, hogy az emberi izomszövetek 99%-ban vízmolekulákat tartalmaznak, azonban a sejtjeinkben található víz nem sima, hanem nagyon összetett szerkezetű víz, amely különleges tulajdonságokkal bír. Ez egy viszkózusabb, tömörebb és lúgosabb folyadék, negatív töltésű, és képes az energia tárolására és továbbadására.

„Nem iszom már sem sima csapvizet, sem palackozott vizet már több, mint egy éve. Gyümölcsökből, zöldségekből és kókuszból szerzem be az élő vizet a sejtjeim számára, hiszen ezekben található a legtisztább formában H3O2.”

Mit szólnak ehhez a szakértők?

Jackie Newgent séf és dietetikus is teljesen értetlenül áll a nő életmódja előtt. Elmondása szerint komoly szövődményekkel is járhat Sophie étrendje, ugyanis a nem megfelelő hidratáltság növeli a vesekő és a húgyúti megbetegedések esélyét.

„A víz az első számú és legfontosabb tápanyag a szervezetünk számára, hiszen olyan folyamatokban játszik kulcsfontosságú szerepet, mint az emésztés, vagy a tápanyagok szállítása. Ahhoz is vízre van szükségünk, hogy kiürítsük a salakanyagot a szervezetünkből. A víz elengedhetetlen az élet számára.”

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...