Elképesztő: ez a nő már egy éve nem ivott vizet, és szuperül érzi magát

Biztos benned is felmerül a kérdés, mégis hogy lehet még életben, pedig a válasz egészen egyszerű. 

Az Ausztriában élő Sophie Prana nemrég tett közzé egy videót a YouTube-on, amiben elmondja, hogy már egy éve nem vett magához folyadékot. A nő a száraz böjt nevezetű diétát tartja, aminek az a lényege, hogy csak és kizárólag gyümölcsökből és zöldségekből próbálja beszerezni a szervezet működéséhez elegendő vizet.

Sophie azt állítja, ez volt élete legjobb döntése, és mind testére, mind környezetére nagyon pozitív hatást gyakorolt a változás. A videóban elmondja azt is, hogy jelenleg nem tart a lakásában vizet, és már nem is emlékszik, mikor vett utoljára palackozott ásványvizet.

A nő egyébként egy érdekes elmélettel állt elő, miszerint a friss gyümölcsök és zöldségek „élő vizet” (H3O2) tartalmaznak, ami sokkal jobb a simánál. Hozzátette, hogy az emberi izomszövetek 99%-ban vízmolekulákat tartalmaznak, azonban a sejtjeinkben található víz nem sima, hanem nagyon összetett szerkezetű víz, amely különleges tulajdonságokkal bír. Ez egy viszkózusabb, tömörebb és lúgosabb folyadék, negatív töltésű, és képes az energia tárolására és továbbadására.

„Nem iszom már sem sima csapvizet, sem palackozott vizet már több, mint egy éve. Gyümölcsökből, zöldségekből és kókuszból szerzem be az élő vizet a sejtjeim számára, hiszen ezekben található a legtisztább formában H3O2.”

Mit szólnak ehhez a szakértők?

Jackie Newgent séf és dietetikus is teljesen értetlenül áll a nő életmódja előtt. Elmondása szerint komoly szövődményekkel is járhat Sophie étrendje, ugyanis a nem megfelelő hidratáltság növeli a vesekő és a húgyúti megbetegedések esélyét.

„A víz az első számú és legfontosabb tápanyag a szervezetünk számára, hiszen olyan folyamatokban játszik kulcsfontosságú szerepet, mint az emésztés, vagy a tápanyagok szállítása. Ahhoz is vízre van szükségünk, hogy kiürítsük a salakanyagot a szervezetünkből. A víz elengedhetetlen az élet számára.”

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...