Elképesztő dolgot művel ez a férfi késsel és villával, és nem a konyhában!

Biztosan nem gondoltál még rá, hogy másra használd az evőeszközöket, mint étkezésre. Ez a török kalligráfia művész viszont bravúros dolgokat készít késsel és villával!

A nagy többség számára akkor kerülnek elő az evőeszközök, ha egy finom ebéd, vagy laktató vacsora kerül az asztalra, és egyszerűen szükség van rájuk. Nem is igazán gondolkozunk, milyen más rendeltetése lehetne ezeknek a tárgyaknak, míg mások ebben is meglátják a művészi lehetőséget.

A 24.hu számolt be arról a török kalligráfusról, aki egészen új szintre emelte a mindennapokban jól ismert étkezéshez használt eszközök felhasználási lehetőségét. A kézírásnak sajnos egyre kevesebb tér jut, ő azonban egészen bámulatos módon hívja fel a figyelmet a benne rejlő szépségekbe, ugyanis késsel és villával készíti műveit ecset vagy töltőtoll helyett.

Lám-lám mi mindenre jó egy villa:

Yazi Yolcusu, akit Szövegutazó néven is emlegetnek, Bursában él és készíti a legcsodálatosabb kalligráfiákat, majd alkotásait megosztja a közösségi médiában, hatalmas sikerrel. Az biztos, hogy nehezen tudnánk utána csinálni!

Csak ámulunk tovább, mire képes egy kés a vajazáson túl:

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...