Az idei év mindenki számára a szokásosnál is több kihívást tartogatott, és különösen nehéz gazdasági helyzetbe kerültek azok a kisebb, gyakran családi vállalkozások, amelyek működését alapjaiban írta felül a járványhelyzet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy most még inkább támogassuk őket, ezért a karácsony közeledtével a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatának keretében bemutatjuk ezeket a vállalkozásokat, hozzájárulva, hogy magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek a családi asztalra, a fa alatt pedig magyar alkotók termékei sorakozzanak becsomagolva.
Nosalty #HÁZICSEMEGE címmel új kampányt indítunk, amelynek célja, hogy minél több emberhez jutassuk el azoknak a hazai kisvállalkozásoknak a hírét, amelyek szívvel-lélekkel készítik termékeiket a legmagasabb színvonalon. A kampány keretében december 23-ig minden nap külön cikkben mutatunk be újabb és újabb figyelemreméltó vállalkozásokat. A Nosalty profiljával összhangban a fókusz a gasztronómiához kötődő vállalkozásokon lesz, így elsősorban kistermelőket és gyártókat vonultatunk majd fel, akiknek termékeit akár a karácsonyi menü részeként, akár ajándékként is jó szívvel ajánljuk. Természetesen a karácsony fontos része az ajándékozás, ezért kitekintünk a gasztronómián túlra, és más magyar alkotók is porondra kerülnek, így például keramikusok, akiknek alkotásai megszépítik az ünnepi asztalt, de szappanok, játékok és kedvenc határidőnaplóink is helyet kapnak a válogatásban.
A cikkek a Nosalty Facebook és Instagram oldalain is megjelennek, Instagramon pedig egyesével is bemutatásra kerülnek az egyes termelők, alkotók. Emellett Facebookon elindul a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.
Használjátok a #HÁZICSEMEGE #CsemegeaKözért #ItthonrólItthonit hashtaget a közösségi oldalakon, hogy együtt tegyünk a hazai vállalkozásokért és a boldog, békés ünnepekért ezekben az embert próbáló időkben!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Újra startol a #HÁZIMENZA: segítünk, hogy profi legyél a saját...
Ismét váratlan helyzetbe kerültünk, de segítünk, hogy legalább az otthoni sütés-főzés miatt ne fájjon a fejetek. Újra itt a #HÁZIMENZA, lépj be a Facebook-csoportunkba is!
NosaltyHárom budapesti éttermet kérdeztünk meg, hogyan folytatják az új intézkedések...
A tavaszi korlátozások után most ismét nehéz helyzetbe kerültek a vendéglátóhelyek. Három budapesti éttermet kérdeztünk, mit terveznek a következő időszakra.
NosaltyErdőből az asztalra: az őrségi Pajta étterem séfjével, Farkas Richárddal...
Az őrségi Pajta a magyar gasztronómia egyedülálló szereplője - a szezonalitásra-regionalitásra építő étterem koncepciójáról Farkas Richárd séffel beszélgettünk.
NosaltyIsmerd meg jobban a paszternákot - ezért érdemes vele sütni,...
A paszternák, vagy más néven pasztinák vagy peszternák egy finom gyökérzöldség, a répa rokona, de nem egyenlő a fehérrépával. Évezredek óta termesztik az egész világon.
Jenei Gréta