Tényleg élesítheted a turmixgéped pengéit tojáshéjjal?

Furcsa trend terjed az interneten, de – ellentétben a hasonló trükkökkel – úgy tűnik, hogy ez tényleg működik. Csak a biztonságra érdemes figyelni.

Ha sok tojást eszel, és szeretnéd felhasználni minden részét, van egy jó hírünk: a tojáshéj nemcsak tökéletes műtrágya, de a turmixgéped pengéit is tudod vele élesíteni. Ez az infó valószínűleg örömteli mindenkinek, aki gyakran iszik turmixot, vagy készít krémlevest (esetleg iszik tört jeges koktélokat), hiszen a gép pengéi a gyakori használat során elkophatnak, és nehéz turmixpenge-élesítő szakembert találni.

Tényleg élesítheted a turmixgéped pengéit tojáshéjjal?

De hogy érdemes nekiállni a műveletnek?

Először is, tedd a tojáshéjat egy zacskóba, azt pedig a mélyhűtőbe – ez segít megelőzni, hogy a ráragadt tojás vagy egyéb szerves anyag időközben esetlegesen megromoljon. Ha a tojáshéjak megfelelően megfagytak, tedd bele őket a turmixgépbe, és önts rá annyi vizet, hogy elfedje őket. Turmixold nagy sebességen, egészen addig, amíg a tojáshéj teljesen szét nem porlad (ez nagyjából egy percnyi munka lesz, géptől függően). A tojáspép mehet a lefolyóba nyugodtan, nem fogja eldugítani azt.

Ezután már csak a hagyományos tisztítás van hátra. Nem érdemes a műveletet túl sokszor megismételni, de ha úgy érzed, hogy kopnak a pengék, mindig bevetheted ezt az olcsó, de hatékony trükköt!

Forrásunk volt.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...