Tényleg élesítheted a turmixgéped pengéit tojáshéjjal?

Furcsa trend terjed az interneten, de – ellentétben a hasonló trükkökkel – úgy tűnik, hogy ez tényleg működik. Csak a biztonságra érdemes figyelni.

Ha sok tojást eszel, és szeretnéd felhasználni minden részét, van egy jó hírünk: a tojáshéj nemcsak tökéletes műtrágya, de a turmixgéped pengéit is tudod vele élesíteni. Ez az infó valószínűleg örömteli mindenkinek, aki gyakran iszik turmixot, vagy készít krémlevest (esetleg iszik tört jeges koktélokat), hiszen a gép pengéi a gyakori használat során elkophatnak, és nehéz turmixpenge-élesítő szakembert találni.

Tényleg élesítheted a turmixgéped pengéit tojáshéjjal?

De hogy érdemes nekiállni a műveletnek?

Először is, tedd a tojáshéjat egy zacskóba, azt pedig a mélyhűtőbe – ez segít megelőzni, hogy a ráragadt tojás vagy egyéb szerves anyag időközben esetlegesen megromoljon. Ha a tojáshéjak megfelelően megfagytak, tedd bele őket a turmixgépbe, és önts rá annyi vizet, hogy elfedje őket. Turmixold nagy sebességen, egészen addig, amíg a tojáshéj teljesen szét nem porlad (ez nagyjából egy percnyi munka lesz, géptől függően). A tojáspép mehet a lefolyóba nyugodtan, nem fogja eldugítani azt.

Ezután már csak a hagyományos tisztítás van hátra. Nem érdemes a műveletet túl sokszor megismételni, de ha úgy érzed, hogy kopnak a pengék, mindig bevetheted ezt az olcsó, de hatékony trükköt!

Forrásunk volt.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...