Egyél jót, és közben támogasd a rászorulókat az Élelmiszerbank kampányával

Az Élelmiszerbank idei célkitűzése nem kevesebb, mint 250.000 adag étel eljuttatása rászorulóknak. Az Együnk Egymásért kampány keretében most jót ehettek, és jót is tehettek.

2021 októberétől már 18 étterem és cukrászda csatlakozásával folytatódik az Élelmiszerbank szeptember óta tartó, idén a 10. születésnapját ünneplő Együnk Egymásért kampánya. Az idei cél 250.000 adag étel eljuttatása nélkülözőkhöz. A vendéglátóhelyek, vállalatok adománygyűjtései által az Élelmiszerbank az őszi időszakban növelni tudja a rászorulókhoz juttatott élelmiszer mennyiségét.

VakVarjú Csónakház: Bőrös gyöngytyúkmell pirított törökmogyorós hajdinával, kecskesajtkrémmel és savanyított bébirépával (GM)

Októberben még több gasztronómiai jótevő kaland vár minden érdeklődőt, hiszen az Élelmiszerbank folyamatosan várja az új belépők csatlakozását, akik az Élelmiszerbankkal közösen tesznek az élelmiszerpazarlás és nélkülözés csökkentéséért. Úgy lehetünk mi is a részesei ennek a jó ügynek, ha felkeressük a csatlakozó vendéglátóhelyek valamelyikét, és megkóstolunk egy jótékonyági fogást, ami által segítjük a kampány célját és a rászorulókat!

A Magyar Élelmiszerbank a tavalyi évben 8 300 tonna jó minőségű élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől. A program adományai az élelmiszerek megmentését finanszírozzák, hogy azok olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Éves szinten közel 250 000 ember jut élelmiszerhez az Élelmiszerbank országos munkája által.

A csatlakozó fővárosi éttermek között találjuk az Arany János utcai Trattoria Pomo d’ORO olasz éttermet is, aki hosszú évek óta résztvevője a kampánynak. Idén az októberi betétlap fogásai által támogatja az Élelmiszerbankot.

Zellereszencia bevert tojással és fekete szarvasgombaszeletekkel

A jubileumi kampányhoz csatlakozva újra felszáll a VakVarjú #szeretetszolgálat, melynek keretében 4 VakVarjú étterem vesz részt idén a kampányban. A séfajánlatukból november 3-ig választva fogásonként 100 Ft-tal támogathatjuk az Élelmiszerbankot és a rászorulók élelmezését. Az Élelmiszerbankot támogató fogások minden étteremben más-más őszi ízeket rejtenek, a részletek ITT olvashatók.

VakVarjú Újlipót: Rump steak sóban sült céklával és kókusztejes, sült mogyoróhagymás burgonyapürével

Jó(t)evésre fel!

Látogass el a csatlakozó vendéglátóhelyekre, és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! Csatlakozók listája ITT, részletek, információk pedig az alábbi oldalon.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...