250 000 adag étel eljuttatását tervezi az Élelmiszerbank a rászorulókhoz

Az Együnk Egymásért kampány keretében ismét sort kerít az országos összefogásra az Élelmiszerbank. A jótékonysági program során ezúttal 250 000 adag étel eljuttatására vállalkoztak.

Az étkezés sokunknak magától értetődő örömforrás, azonban sajnos világszerte növekszik azoknak a száma, akik elegendő élelem híján napról napra nélkülözni kénytelenek. Ezen a helyzeten kíván segíteni az Élelmiszerbank által útnak indított Együnk Egymásért kampány, amelyhez csatlakozva úgy juttathatjuk élelemhez a rászorulókat, hogy közben mi magunk is jóllakunk.

Gesztenye-narancs-csoki nyers vegán torta

Jubileumi cél

Az idén 10. születésnapját ünneplő Együnk Egymásért program a hazai gasztronómiai élet egyik legnagyobb hagyományú jótékonysági összefogása, melynek jubileumi célja 250 000 adag étel eljuttatása rászorulókhoz.

Szeptember és december között országszerte számos étterem, cukrászda és kávézó segíti egy-egy főétel, sütemény vagy menü árából az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkáját. Idén jótékonysági tortázással is segíthetjük a kampány célját, a rászorulók élelmiszerellátását az őszi-téli időszakban.

Az Édes Város jóvoltából igazán kényelmesen élvezhetjük a finom és jótékony torta csodákat, mert azok ingyenes kiszállítással rendelhetők a jó cél érdekében. Mindössze annyi a dolgunk, hogy az év végéig tartó időszakban keressük fel az Édes Város weboldalát, és válasszuk a jótékonysági torta egyikét, melyből 5 % támogatás az Élelmiszerbankot segíti.

Partner cukrászdájuk a Naspolya Nassolda – desszertjeik szó szerint valódi alternatívát jelentenek, mert egyszerre minden “mentességet” képviselnek.

Mákos citromtorta (nyers vegán)

Élelmiszermentés

Az Együnk Egymásért programon keresztül az éttermek, cukrászdák és magánemberek is lehetőséget kapnak a segítésre, együtt tehetnek az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért. Az Élelmiszerbank lejáratközeli vagy csomagolási hibás élelmiszereket tud megmenteni és elszállítani áruházak polcairól és élelmiszergyártók raktáraiból, hogy rászoruló embereket segítsen vele.

Látogass el a csatlakozó vendéglátóhelyekre, és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! Csatlakozók listája ITT.

Részletek, információk az alábbi oldalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...